Неделя, 5 Май 2024, 12:08

България в топ 50 на "Нешънъл Джиографик"

15 Април 2012, 11:23
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1105 0


България попадна за първи път в пътеводителя за туристически обиколки на списание „Нешънъл Джиографик” „50 Tours of a Lifetime", препоръчващ 50 туристически дестинации, които трябва да посетим, докато сме живи.
Предложените места са посочени измежду хиляди предложения от цял свят и са пълна противоположност на популярните сред туристите места.
За класацията журналистите на „Нешънъл Джиографик” се доверяват на мненията на специалисти със сериозна репутация в туристическия бранш, предава novinite.com.
„Насочихме се към дестинации за доброволческа работа, за приключения, за семейни ваканции и пътешествия с малки кораби, насочени най-вече към преживяването, потапянето в местната среда, рационалните разходи и културото съпреживяване,” казват от „Нешънъл Джиографик”.
Повечето дестинации в списъка от 50 предлагат кратки, но изключително пълноценни пътешествия в много богати култури, както и преживявания, които да разширят светогледа на туриста.
Обиколката на България се нарича „Културния разхош на България: Изкуство, вино и традиции” и продължава 12 дни.
По време на пътешествието гостите на страната се запознават подробно с културното наследство на България още от епохата на траките до днес.
Обиколката включва камерен концерт на открито в София, посещение на Рилския манастир, проготвяне на традиционната баница на брега на реката в Габрово, както и докосване до хилядолетното изкуство на производството на вино по земите на България.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete