Събота, 27 Юли 2024, 07:09

"Българската Коледа" дари на МБАЛ-Ботевград нов кувьоз (ВИДЕО)

4 Декември 2023, 13:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1399 0


За първи път МБАЛ Ботевград е включена в благотворителната инициатива под патронажа на президента – „Българската Коледа“. Именно благодарение на нея, Болницата се сдоби с мобилен кувьоз BabyPoD 20, на стойност 22 хил. лв., за нуждите на неонатологичния сектор към АГ-Отделението. 

„От „Българската Коледа“ получихме една ценна придобивка за нашето отделение. Това е този кувьоз за транспортиране на недоносени новородени. Няма електричество и всичко се базира на това дюшече, което запазва нужната температура за 2 часа – достатъчно време, за да се стигне до София."

Това заяви д-р Шуманов в интервю за „Балканец“.

„Дългоочакван транспортен кувьоз, който ни бе предоставен от инициативата „Българската Коледа“, с което се облекчава много работата ни.

Досега транспортирахме до София бебетата в един дървен кувьоз, в който слагахме топла вода. Това криеше много рискове, не само за детето, но и за транспортиращия го лекар. Слава Богу всичко и минавало добре. От „Българската Коледа“ бяха много мили и любезни – обещаха в началото на годината, че ще ни доставят такъв кувьоз, и сега, в края на годината го имаме“, изрази своето задоволство д-р Стойна Петрова – завеждащ „Детско отделение“.

Транспортирането на новородени бебета изисква среда, която да ги поддържа топли, безопасни и сигурни, а досега единственият начин да се гарантира топла среда за бебето е използването на тежък, тромав и физически голям транспортен инкубатор, с големи разходи.

Кувьозът Baby Pod 20 е проектиран за безопасно и удобно транспортиране на педиатричен пациент.

Вътре в Baby Pod 20 бебето е удобно закрепено на място чрез вакуумен матрак и меки ремъци за позициониране. Вакуумният матрак се поставя около пациента, след което въздухът се отстранява с помощта на вакуумна помпа, за да поддържа матрака във форма. Това осигурява мек и същевременно здрав „пашкул“ за защита на бебето по време на транспорт.

Благодарение на транспортния матрак за бебета TransWarmer, не е необходим източник на топлина с електрическо захранване.

Baby Pod 20 може да бъде закрепен към всяка носилка или количка с многофункционалната си система за обтягане.


 

 



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete