Четвъртък, 2 Май 2024, 13:42

Българският Червен кръст обяви 11 октомври за ден на Перник,изпратете sms на номер 1255 точно в 12:55 ч.

11 Октомври 2012, 08:16
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1989 0


Днешният 11 октомври бе обявен от Българският Червен кръст (БЧК) за ден за Перник – района, който пострада най-тежко от земетресението на 22 май.Националната благотворителна кампания за набиране на средства за пострадалото население в областта пък ще продължи до 18 октомври 2012 г.БЧК призовава всички българи, където и да се намират, на 11 октомври в 12,55 ч. да изпратят есемес на номер 1255.В този ден БЧК организира и фондонабиране с касички на ключови места в областните градове.В София те ще бъдат разположени от 16,00 до 18,30 ч. в подлеза на Софийския университет "Св. Климент Охридски", в градинката пред Националния дворец на културата (до паметника на Фритьоф Нансен), в Докторската градина и на входа на Борисовата градина (до езерото Ариана). Резултатите от акцията в цялата страна ще бъдат обявени на следващия ден.
Ще има и плакати - "Послания на надеждата", на които гражданите и минувачите с отпечатък от дланта си символично ще подадат ръка на пострадалите.
Смятаме, че е важна не само финансовата подкрепа, която ще окажем на пострадалите, а и самият акт на съпричастност, се казва в съобщение на пресцентъра на БЧК.
Вече са поръчани първите нови сглобяеми къщи за пострадалите в Пернишкия район, съобщи преди дни министър Томислав Дончев, който отговаря за средствата от европейските фондове, пред Би Ти Ви.
"Чакаме от общината предложения за помещенията, които ще използват за настаняване при кризисни ситуации, ще осигурим финансиране за лицата, които никога не са притежавали собственост и не подлежат на подпомагане от Ведомствената комисия, а трябва да бъдат настанени някъде през зимата", обясни той.
Министърът отчете, че до момента 300 домакинства са получили като минимум директно подпомагане от Ведомствената комисия. Някои от тях в щедри, достатъчни мащаби.
Сега усилията са съсредоточени към най-тежко пострадалите и преди зимата проблемите ще бъдат решени, увери Дончев.
Източник:vesti.bg

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete