Четвъртък, 2 Май 2024, 00:59

"Балкан 1929" измъкна точка от "Беласица" в Петрич

9 Октомври 2021, 17:53
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1956 8


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" се добра до ценна точка при гостуването си на "Беласица" в Петрич в дербито на 12-ия кръг от първенството на Югозападна Трета лига. Двубоят бе много тежък, като за това допринесе и състоянието на терена, компроментирано от непрестанния дъжд, който се изсипа. В крайна сметка след здрава битка на терена двата тима не излъчиха победител и завършиха наравно 1:1, като разделиха точките помежду си. Срещата бе очакваната с интерес, тъй като противопостави първия в класирането в лицето на "Балкан 1929" срещу втория "Беласица". Освен това, имайки предвид традиционното напрежение, което присъства когато двата отбора играят един срещу друг, това бе втората причина да очакваме зрелищен сблъсък. Донякъде такъв се получи, но днешният ден определено не бе благосклонен към футболистите и условията не позволиха на тях да разгърнат целия си потенциал, като е изключително тежко да се играе на наводнения терен в Петрич.

Домакините от "Беласица" изиграха едно добро първо полувреме, в което бяха по-активният отбор на терена. Гостите от Ботевград пък подходиха много търпеливо и идентично на мача си с "Чавдар" в Етрополе не бързаха с действията си през първата част. Мачът започна по идеален начин за футболистите на Саша Симонович. В 12-ата минута петричани поведоха в резултата след разбъркване в наказателното поле на "Балкан 1929". Най-съобразителен бе Валентин Костов, който с удар от близка дистанция успя да прати топката отвъд голлинията за 1:0.  До края на първите 45 минути "Беласица" продължи да натиска и да опитва да удвои преднината си, но това така и не се случи. Малко след началото на втората част "Балкан 1929" нанесе своя удар. В 50-ата минута Павел Петков възстанови равенството, след като се възползва от перфектен пас на Николай Цветков - Демона. Атакуващият футболист матира стража на домакините с прекрасен изстрел, който не остави шансове за реакция - 1:1. В следващите минути двата отбора проведоха изключително тежка физическа битка за надмощие. Отново по-опасните положения бяха за състава на "Беласица", който съвсем логично опита да си върне преднината, имайки предвид че равенството не го устройваше съвсем. Тимът на "Балкан 1929" пък показа завидно хладнокръвие и демонстрира самочувствие в защита, като успя да се справи с набезите на своя опонент и удържа на натиска. Буквално в последната атака за "Беласица" се получи поредното разбъркване в наказателното поле на балканци, което завърши с няколко блокирани удара и един финален изстрел, който обаче премина високо над вратата. По този начин опасността премина, а след това бе даден и края на мача от елитния рефер Волен Чинков, на който бе поверено дербито на кръга. 

След днешното равенство "Балкан 1929" остава лидер във временното класиране с 31 точки в сметката си, но скъси преднината си с "Витоша" (Бистрица), който излезе втори с 27 пункта. Пълното класиране може да откриете ТУК.

В следващия кръг от Югозападна Трета лига "зелените" приемат дубъла на "Пирин" (Благоевград) на стадион "Христо Ботев" от 16:00 часа на 16 октомври. Преди това обаче - на 13 октомври ботевградчани ще продължат сгъстения цикъл с пореден мач, този път за Купата на Аматьорската футболна лига. Тогава предстои гостуване на ОФК "Костинброд", което отново ще се изиграе от 16:00 часа. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига , сезон 2021/22

Коментари (8)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Редака 9 Октомври, 18:30

    Михайлов купи редака КЗ БФС

  • Отговори (1) (3)
    2. добавен от: Анонимен 9 Октомври, 18:38

    Купил е майка ти ,че теб не те знае кой си .

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Анонимен 9 Октомври, 19:17

    Що та не купи тебе бе помияр

  • Отговори (2) (3)
    4. добавен от: Край с ходене на мачовете 9 Октомври, 20:22

    Лапат на Боби ,оооо лапат на Боби, ооо лапат на Боби. Да се задавите със семенната течност на Михайлов.

  • Отговори (0) (2)
    5. добавен от: Анонимен 9 Октомври, 23:41

    4 , да го лапне майка ти,и то дълбоко

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 21:04

    Майка ти , баща ти това е положението и сме първи !

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 11:30

    Пълен бойкот на мачовете щом тези кишлета подкрепят перуката!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 12:55

    Кво бойкотираш ти бе олигофрен,кой си ходиш ли на стадиона интригант малоумен ,вход плащаш ли ????????Застани с лицето си и питай тогава плъх канален!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete