Четвъртък, 25 Април 2024, 16:16

"Балкан 1929" надделя над "Беласица" (Петрич) и защити честта си в мач с много напрежение (ВИДЕО)

30 Април 2022, 19:13
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2099 20


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" се наложи с 2:1 като домакин над "Беласица" (Петрич) в дерби сблъсъка на 31 кръг в Югозападната Трета лига. По този начин разликата във временното подреждане между двата лагера стана 9 точки, но все пак задачата на балканци да се върнат в професионалния футбол би била доста трудна. "Зелените" обаче показаха характер и наложиха волята си, като с победата успяха да защитят честа и достойнството си и така излизат като моралния победител от битката, която двата тима водеха през сезона за първото място. С успеха "Балкан 1929" излезе на третата позиция в класирането с 63 точки, "Беласица" остава лидер със 72, ав тори е отборът на "Витоша" (Бистрица) с 67.

Съвсем очаквано, двубоят бе придружен с много емоции и напрежение, които направиха битката на терена още по-ожесточена. Не се размина и без дискусионни ситуации и ексцесии, като главният рефер Димитър Буров имаше тежката задача да взима важни решения в хода на днешния мач.

В 36-ата минута домакините откриха резултата чрез Дейвид Йорданов, който бе изведен очи в очи с вратаря на "Беласица" и успя да го преодолее за 1:0.

В 62-ата минута обаче се стигна до много дискусионна ситуация, в която съдията Буров отсъди спорна дузпа за гостуващия тим, след като топката рикушира в ръката на Костадин Велков след центриране. Въпреки претенциите от щаба на "Балкан 1929" и самият играч, че в действията му е нямало умисъл, реферът бе категоричен в решението си, а зад топката застана капитанът Симеон Бояджиев, който прати вратаря Котев в обратния ъгъл и изравни.

Последва нова порция напрежение и претенции от страна на старши треньора и президент на балканци Иван Реодвски към главния рефер, който в следствие на това му показа директен червен картон.

В оставящите минути до края "Балкан 1929" надигра съперника си като имаше поне 3 чисти възможности да си върне преднината. На два пъти Ивайло Величков бе в центъра на много опасни атаки, завършили с изстрели покрай вратата, а след това и Калоян Бонев можеше да се разпише, но ударът му срещна гредата.

Така се стигна до добавеното време на срещата, когато Николай Цветков - Демона за пореден път показа класата си. Опитният полузащитник изненада вратаря с директен обстрел от пряк свободен удар от малък ъгъл, а противников защитник не успя да я избие и я отклони в собствената си врата. Топката влетя в мрежата на "Беласица", а това "хвърли" зрителите по трибуните в екстаз. 

В малкото време до края на мача се стигна до нова порция ексцесии и напрежение. Резултатът от него беше категоричен - 4 червени картона - за старши треньора на "Беласица" и неговия помощник, както и за Йордан Апостолов от "Балкан 1929" и Любомир Христов от "Бела". В крайна сметка ситуацията се размина без други последици, а победата отиде в лагера на "зелените", които след края на мача отпразнуваха подобаващо пред големия брой фенове, които ги подкрепиха.

В следващия си мач "Балкан 1929" гостува на "Пирин" (Благоевград) II, докато "Беласица" приема втория "Витоша" (Бистрица) у дома във важен мач, в който някой измежду двата конкурентни тима на "зелените"  може потенциално да загуби точки. 





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (20)

  • Отговори (8) (1)
    1. добавен от: Аврам бръснаря 30 Април, 21:40

    Къде си бе червей калифорнийски. Цял сезон пишеш как ще биете пък днес лапнахте чьорембека.

  • Отговори (5) (1)
    2. добавен от: Анонимен 30 Април, 23:03

    Ало бела , спите ли ? Знаете ли резултата в Ботевград .

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: Анонимен 30 Април, 23:06

    Браво балканци !!!!!!!!!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (1)
    6. добавен от: Анонимен 1 Май, 00:36

    Ако не бяха продадени някой мачове щеше да е друго положението

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Капитана 1 Май, 00:41

    Ей специалист дай си името да те купим и теб.Боклук нещастен днес кой продаде мача Беласица ли?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Петрич 1 Май, 12:20

    Ей боклук на 28 ще ядете бой в Сандански щеси бегате с чупене носове

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 1 Май, 14:57

    Редака излезна прав за всичко.Тия Петрич два мача не можаха да купят и не можаха .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete