Четвъртък, 28 Март 2024, 22:32

"Балкан 1929" отпадна от Купата на АФЛ след драма с дузпи

5 Декември 2020, 16:29
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1597 12


Футболният "Балкан 1929" напусна надпреварата за Купата на Аматьорската футболна лига, след като отпадна драматично от "Марек" (Дупница) в много здрав двубой. Крайният победител трябваше да бъде определен след изпълнението на дузпи, след като в редовното време двата тима завършиха наравно 1:1. При наказателните удари по-концентрирани бяха футболистите на "Марек", които успяха да спечелят с общ резултат 4:2. По този начин дупничани продължават напред за Купата, на АФЛ, превръщайки се в междуобластния шампион на Югозападна България.

Двубоят бе израз на тактическо надлъгване и двата отбора бяха доста предпазливи в действията си. По-скоро двете страни излязоха да не загубят, отколкото да се надиграват и да спечелят. Именно това показаха и цифрите на почивката, когато резултатът бе 0:0. През първото полувреме головите положения бяха тотален дефицит. Все пак в 9-ата минута най-сериозното такова бе в полза на "Балкан 1929". Тогава опасен удар от воле на Петко Петков бе избит по най-добрия начин от вратаря Пламен Младенов. В 17-ата минута дупничани стигнаха до гол, който обаче бе отменен заради засада. В 29-ата минута отново Петко Петков можеше да даде аванс на балканци. Пореден негов опасен пробив завърши с хубав изстрел, който обаче рикушира в противников защитник, а топката мина съвсем близо до страничния стълб. На полувремето отборите се разделиха при нулево равенство, а всичко трябваше да се реши след почивката.

През второто полувреме играта бе съвсем равностойна, като отново тактическото надлъгване бе на преден план. В 61-ата минута отборът на "Марек" поведе в резултата. Грешен пас на опитния бранител Симеон Иванов - Матераци даде чудесна възможност на символичните гости за бързи контрадействия. Те се възползваха от това и след центриране и неспасяем удар с глава, поведоха в резултата. В 80-ата минута пристигна и късен отговор от страна на "Балкан 1929". Тогава защитникът Симеон Иванов - Матераци се реабилитира за грешката си по-рано, като бе в основата на гола. Снажният футболист предостави идеална топка през целия терен за Петко Петков, извеждайки го очи в очи с вратаря. В последствие таранът на "Балкан 1929" елегантно прехвърли Пламен Младенов и възстанови паритета - 1:1. До края на редовното време двата тима се затвориха в опит да не инкасират повече попадения и оставиха съдбата да реши кой да продължи напред след изпълнението на дузпите. 

Жребият отреди първи да изпълнява тимът на "Марек", който реализира първата си дузпа. В последствие нещата се обърнаха в полза на балканци, които дадоха силно начало на изпълненията и подадоха сериозна заявка за спечелване на двубоя. Ангел Ангелов реализира първата дузпа за "зелените", а в последствие Калин Дончев отрази удара на футболист от "Марек". Втората дузпа за "Балкан 1929" бе чудесно изпъленена от Йоан Маринов и резултатът стана  2:1 в полза на "зелените". Тогава обаче настъпи и драматичният обрат на събитията. В следващите си 3 изпълнения играчите на "Марек" бяха абсолютно безпогрешни. За съжаление не така бе при тези на "Балкан 1929". Първо ударът на Петко Петков бе спасен от вратаря Пламен Младенов, а след това и изстрелът на Димитър Руйчев не намери очертанията на вратата. Така с общ резултат 4:2, тимът на "Марек" се оказа крайният победител, който ще спори в следващата фаза на турнира за Купата на АФЛ.

С този двубой приключват и изявите на "Балкан 1929" за тази година. Срещите от есенния дял на Югозападна Трета лига приключиха и тимът на "зелените" ще бъде пуснат в почивка. Вероятно в края на януари ботевградчани ще стартират подготовката си следващия полусезон на Югозападна Трета лига, където във временното класиране заемат 11-о място. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Купа на АФЛ

Коментари (12)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Декември, 17:55

    Във Врачеш и вече 4 часа няма ток

    • (7) (1)
      1. добавен от: Пич 5 Декември, 20:15

      Никога да немат

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Декември, 18:14

    БАЛКАНЕЦ.БГ ще ти реши проблма, добре се обаждаш на точното място

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Декември, 18:46

    Ще има ток,аз си запалих огин цвъркам си едни паржоле и жуля червено винце .....

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 5 Декември, 19:13

    Коко президент

  • Отговори (2) (1)
    5. добавен от: Анонимен 5 Декември, 19:13

    Балкан козаро ботевград и редака аут

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Клк 5 Декември, 19:13

    Коко президент

  • Отговори (1) (1)
    7. добавен от: Анонимен 5 Декември, 19:25

    Браво на момчетата от БАЛКАН !

  • Отговори (1) (1)
    8. добавен от: Анонимен 6 Декември, 07:47

    Козаро имат и подготвен треньор, да взима владтта

  • Отговори (0) (3)
    9. добавен от: Анонимен 6 Декември, 09:35

    СТИГА С ТОЯ ПСИХОПАТ КОКО
    ФИЛОСОФ- БЕЗ ПАРИ

  • Отговори (0) (3)
    10. добавен от: Анонимен 6 Декември, 09:36

    ИСКА ДА Е ИЗВЕСТЕН С НЕКЪВ ЦИГАНСКИ ОТБОР ЩОТО НИКОЙ ГО НЕ ЗНАЕ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete