Петък, 26 Април 2024, 09:21

"Балкан 1929" отпадна от Купата на България след дузпи, вратар се превърна в герой за "Етър" (ВИДЕО)

8 Септември 2021, 19:51
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2043 2


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" отпадна драматично от надпреварата за Купата на България след изпълнение на дузпи с 4:5. Балканци изиграха добър мач, в който бяха като равен с равен срещу професионалния "Етър" (Велико Търново) и след като в редовното време никой от двата тима не успя да се разпише, двубоят трябваше да се реши след продължения и наказателни удари. При 11-метровите изпълнения гостите се оказаха отбора, който е по-хладнокръвен и успяха да отмъкнат победата. В герой за "болярите" се превърна опитният вратар Христо Иванов, който още в редовното време спаси няколко 100-процентови голови възможности, а при дузпите отрази два удара и успя да реализира майсторски един.

Преди почивката от "Етър" бяха по-активни, но попадение на Мартин Петков бе отменено поради засада, а Христо Марков пропусна в 43-ата минута, когато добре се намеси вратарят Матин. В 58-ата минута "виолетовите" останаха с човек по-малко след като Юлиян Райков получи втори жълт картон и напусна терена. Въпреки това гостите създадоха две положения, от които можеха да се разпишат, но топката не премина отвъд голлинията на "зелените".

В хода на мача отборът на "Балкан 1929"  имаше 3 чудесни възможности да реши всичко още в редовното време. Първо в 68-ата минута Калоян Бонев стреля много опасно, но ветеранът Христо Иванов се справи чудесно. 10 минути по-късно Кристиян Ковачев можеше да се разпише, но отново бившият национал под рамката не позволи това да се случи. Съвсем малко преди края на редовното време отново Ковачев се възползва от добра топка и от чудесна позиция отново не можа да преодолее вратаря Христо Иванов, който с намесата си вкара мача в продължения.

В добавеното време никой от двата тима не успя да натисне спусъка, а силите  и на двата лагера привършиха, като всичко трябваше да се реши при дузпите. Там опитът и концентрацията си казаха думата. Гостите реализираха първите си три дузпи, докато "Балкан 1929" изпусна още на втората след пропуск на Емил Колев. Преди него точен бе Николай Цветков - Демона, а след това и Павел Петков. Четвъртият наказателен удар за "Етър" бе спасен от вратаря Костадин Котев, а Калоян Бонев изравни цифрите при 3:3. "Болярите" вкараха и следващите си две дузпи, като последната бе рализирана от вратаря Христо Иванов, която се оказа и победна. За балканци точен бе Дейвид Йорданов при четвъртото изпълнение, но при петото Кристиян Ковачев не успя да се справи със съпротивата на вратаря.

За тима на "Балкан 1929" в събота (11 септември) предстои друга важна битка - срещу отбора на "Оборище" (Панагюрище), който е лидер за момента в Югозападна Трета лига. Двубоят отново ще бъде в Ботевград, с начален час 17:00 ч..






Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , сезон 2021/22 , Купа на България

Коментари (2)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 8 Септември, 23:01

    Къв е тоя дето го пише .Елитния Етър и то от Габрово.Първо Етър е от В.Търново,и в момента не е от елита .

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Септември, 11:03

    Бако ви божанко ви е поръчал да губите

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete