Четвъртък, 28 Март 2024, 17:52

"Балкан 1929" приема "Пирин" II (Благоевград) в поредно предизвикателство

15 Октомври 2021, 15:35
(0) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1152 2


Сезонът за мъжкия футболен отбор на "Балкан 1929" е още в недотам напреднала фаза, но вече изглежда изключително труден поради сериозно сгъстения цикъл, в който футболистите на Иван Редовски почти всяка седмица играят на принципа сряда-събота. "Зелените" ще трябва да се впуснат в поредно предизвикателство, а този път то се казва "Пирин" II (Благоевград). Балканци приемат дубъла на елитния тим от Благоевград на 16 октомври (събота) от 16:00 часа на своя стадион "Христо Ботев" в Ботевград. Според последните наредби обаче, двубоят следва да се проведе при закрити врата и да не бъде допускана публика. Това е една част от противоепидемичните мерки, които бяха взети преди няколко дни. Тогава стана ясно, че стадионите в Софийска област остават празни до 24 октомври. В последствие същата съдба споходи и София-град, където отборите от професионалния и аматьорския футбол също ще играят без публика. Междувременно мерките идват в сила съвсем навреме, считайки се и фактът, че Ботевград е на първо място в областта по заболеваемост от COVID-19 с 28 заразени само за последното денонощие. Точно затова ще бъде осигурено и предаване на срещата на живо, което може да проследите на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=WcHrYJFzQ9k

Въпреки натоврената програма и тежките съперници в групата, "Балкан 1929" продължава да върви убедително и е заслужен лидер в подреждането с 10 победи, 1 равенство и 1 загуба от 12 мача, което съставя актив от 31 точки. Нещата за неговия съперник са в тотален унисон. Дубълът на "орлетата" се намира на предпоследното 19-о място с 4 равенства и 8 загуби и 4 пункта. В последния си мач за първенството на Югозападна Трета лига благоевградчани отстъпиха на "Банско" като домакин с 0:1, докато "зелените" измъкнаха точка от тежкото си гостуване на "Беласица" в Петрич след 1:1. Преди това пък "Балкан 1929" сломи ОФК "Костинброд" в сряда (13 октомври) за Купата на АФЛ и продължи напред към областния финал, където ще мери сили в поредно регионално дерби с "Чавдар" (Етрополе) на 27 октомври. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига , сезон 2021/22

Коментари (2)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 08:03

    И иманалта година въпреки забраните имаше публика на стадиона и не се спазваше забраната, така ще е и сега. Затова градът е на първо място по заболяване. Болни хора си ходят без маски, другите които са карантина си се разхождат сред хората и ги заразяват. Почти никой не спазва правилата, а по-лошото е че няма кой да следи да ли се спазват правилата, няма глоби.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 13:47

    Стой си и дома бе тарикат.Който го е страх се пази!?!Ти лекуваш ли?Плащеш ли?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete