Сряда, 17 Април 2024, 01:14

"Балкан 1929" продължава по план след победа над "Левски" (Чепинци)

7 Април 2021, 18:06
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1298 1


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" продължава силната си серия от изяви на терена. Днес футболистите на Иван Редовски спечелиха с 2:0 срещу "Левски" (Чепинци) в двубой от 25 кръг на Югозападна Трета лига. Това бе шести успех за ботевградчани след старта на пролетния дял от първенството, като от 7 мача тимът има само един равен. Срещата се проведе по план въпреки снеговалежа. Домакините бяха впретнали всички усилия да подготвят терена по най-добрия възможен начин. 

"Зелените" бяха по-добрият от двата отбора на терена днес. Гостите така и не успяха да застрашат сериозно вратата през всичките 90 минути на стадион "Христо Ботев". Силни начални минути бяха ключови за състава на "Балкан 1929". Още в 4-ата минута Кристиян Ковачев изведе "зелените" напред в резултата. Той получи хубав пас от Павел Петков, след което овладя топката на гърди и хладнокръвно я изпрати в долния десен ъгъл на вратата за 1:0.В 7-ата минута се стигна до удвояване на цифрите, като отново дуото Петков-Ковачев стоеше в основата на всичко. Атаката се разви по сходен начин, като този път Павел Петков проби доста по-агресивно по дясното крило и превзе терен, след което качи топката на главата на Кристиян Ковачев, който нямаше как да сбърка и реализира за 2:0. В хода на полувремето, ритъмът и темпото се убиха, въпреки че тежкият терен създаде предпоставки за здрави единоборства и битка за надмощие. Така се стигна до края полувремето, при което нямаше нова промяна на резултата и двете страни се оттеглиха на почивката. През втората част тимът на "Балкан 1929" започна активно. Кристиян Ковачев можеше да реализира своя хеттрик, но вратарят на "Левски" (Чепинци) спаси удара му. В средата на полувремето бе отменен и чист гол в полза на "Балкан 1929". Петър Василев се разписа с глава, но страничният рефер прецени, че топката е напуснала очертанията при изпълнението на корнера. До края статуквото се запази и в крайна сметка трите точки отидоха в лагера на "Балкан 1929" напълно заслужено с оглед показаното на терена.

Във временното класиране балканци остават на 7-о място с 38 точки и голова разлика 37:22. В следващия кръг, който е на 10 април, "Балкан 1929" гостува на силен съперник в лицето на 4-ия в подреждането ФК "Кюстендил". 

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА:



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete