Неделя, 5 Май 2024, 02:20

„Балкан 1929“ с трето място на турнира „REDOVSKI CUP 2021”, „Локомотив“ (София) спечели надпреварата

28 Март 2021, 16:55
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2181 2


Днес (28 март) се проведе първото издание на „REDOVSKI CUP 2021” в памет на легендата на ботевградския футбол Васил Редовски. Арена на футболния турнир за деца бе стадион "Христо Ботев" в Ботевград. Мероприятието беляза голям успех, като самото му провеждане придаде много положотелни емоции и заряд у участниците и денят се превърна в празник за футбола в града.

8 отбора, съставени от деца до 10 години, се включиха в турнира. Шампион в първото издание на „REDOVSKI CUP 2021” стана силният тим на „Локомотив“ (София). На второ място остана приятната изненада на турнира „Локомотив“ (Мездра). С бронзовите медали се отличиха футболистите от „Балкан 1929“, които също се представиха чудесно и с малко повече късмет можеха да играят на финалите. Четвърти остана отборът на „Витоша“ (Бистрица), а петото място завоюва „Козаро“ (Ботевград).

Спортното мероприятие се извърши с главното съдействие на ФК „Балкан 1929“ (Ботевград) начело с президента на клуба Иван Редовски – син на Васил Редовски, както и с помощта на община Ботевград. За отборите, които взеха участие в проявата, бяха подсигурени храна и напитки, а организацията през целия ден бе на топ ниво. Всички участници в турнира получиха почетни грамоти за участие. Наградата за феърплей грабна съставът на „Витоша“ (Бистрица) при отборните отличия. Освен това, от първо до трето място участниците бяха наградени с купи и медали, а класиралите се на 4-та и 5-а позиция с купи. При индивидуалните награди бяха отличени следните призьори:

„Най-добър вратар“ – Александър Вутов (ФК „Балкан 1929“)

„Голмайстор на турнира“ – Павел Нешев (ФК „Витоша“ (Бистрица)

Специална награда купа „Васил Редовски“ – Ивайло Влахов (ФК „Балкан 1929“)

С предварителен жребий 8-те отбора бяха разделени в две групи. В група „А“ попаднаха „Балкан 1929“, „Септември“ (София), „Локомотив“ (Мездра) и „Козаро“ (Ботевград). В група „Б“ пък се намираха отборите на „Витоша“ (Бистрица), „Локомотив“ (София), ОФК „Правец“ и „Чавдар“ (Етрополе).

Развръзката в група „А“ бе доста интересна, като трябваше да минат всички мачове, за да бъде сто процента сигурно кой отбор продължава напред. Тимът на „Балкан 1929“ демонстрира страхотно представяне в груповата фаза и съвсем закономерно оглави своята група след 2 победи и 1 загуба в 3-те си срещи. „Зелените“ се наложиха с 2:0 над „Козаро‘ (Ботевград) в първия си двубой. Последва загуба от „Локомотив“ (Мездра) с 0:1, която до някаква степен можеше да сбърка сметките на балканци. В решаващия мач срещу елитния „Септември“ (София), ботевградчани показаха класата си и спечелиха убедително с 3:0. След равен точков актив (6т.) с отбора на „Локомотив“ (Мездра), по-добра голова разлика бе решаваща за първото място на „Балкан 1929“ в групата. Трети остана отборът на  „Козаро“ (Ботевград), който в другите две срещи завърши наравно 1:1 срещу „Септември“ (София), но отстъпи на „Локомотив“ (Мездра) с 0:2.

Това в последствие се оказа не толкова голям плюс. Отборът на „Локомотив“ (София) се класира на второ място в група „Б“, което означаваше, че двете страни ще мерят сили в първия полуфинал. В другата полуфинална двойка се изправиха „Локомотив“ (Мездра) и „Витоша“ (Бистрица), след като в група „Б“ нещата стояха по доста по-различен начин. Там изявените фаворити в лицето на „Витоша“ (Бистрица) и „Локомотив“ (София) нямаха затруднения с ОФК „Правец“ и „Чавдар“ (Етрополе) и без спънки оглавиха съответно първо и второ място в групата.

И двата полуфинални сблъсъка предложиха своя блясък. Футболистите на „Балкан 1929“ срещнаха съпротивата на доста сериозен съперник, който показа много зряла игра въпреки крехката си възраст. С оглед показаното на терена, „железничарите“ напълно заслужено стигнаха до финала след победа с 2:0 над „Балкан 1929“. В другия сблъсък, „Локомотив“ (Мездра) показа страхотна игра и шокира съперника си, като го поведе с 3:0. Мездренчани бяха приятната изненада на турнира, а начинът по който играха в полуфинала, бе блестящ. В последствие отборът на „Витоша“ (Бистрица) имаше своите шансове да се върне в мача. Бистришките тигри върнаха два гола и оказаха натиск върху съперника. Отборът на „Локомотив“ (Мездра) обаче не се поддаде на напрежението и сложи точка на спора с финално попадение за краен резултат 4:2.

По този начин финалът бе между „Локомотив“ (Мездра) и „Локомотив“ (София), а за 3/4 място се изправиха „Балкан 1929“ и „Витоша“ (Бистрица).

В малкия финал изключителна драма предреши крайния изход. Футболистите на „Балкан 1929“ имаха аванс от един гол през целия мач, но във финалните минути допуснаха пълен обрат. С късно попадение миг преди края, „зелените“ изравниха и добутаха до дузпите – 2:2. А там нещата бяха категорични в полза на балканци. Блестяща игра на техния вратар Александър Вутов бе ключова. Младият страж спаси 2 от 3-те отправени удара към вратата, а един от тях рикушира в гредата. Футболистите на „Балкан 1929“ вкараха първата дузпа и изпуснаха втората, но това нямаше значение, защото техният вратар Александър Вутов спаси третото изпълнение на „Витоша“ (Бистрица) и така реши всичко в полза на „Балкан 1929“. По този начин „зелените“ се окичиха с бронза в надпреварата. Краен резултат 3:2 (1:0 при дузпите)

Във финала момчетата от „Локомотив“ (Мездра) отстъпиха значително над доста по-обиграния и класен състав на „Локомотив“ (София). „Железничарското“ дерби завърши при резултат 6:0 в полза на софийския тим, което пък бе една добра награда за чудесното им представяне през целия ден. В крайна сметка футболистите на „Локомотив“ (София) заслужено спечелиха надпреварата и дадоха добър пример на останалите клубове. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол

Коментари (2)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Март, 19:06

    БРАВО НА ДЕЦАТА !!!!

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:17

    Да, много добре! С малко повече късмет можеха да играят и финал

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete