Вторник, 7 Май 2024, 02:46

"Балкан 1929" с втора победа в първенството след успех в края срещу "Рилски спортист"

14 Август 2021, 20:22
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1621 6


Балкан (Ботевград) победи като гост Рилски спортист с минималното 1:0 в мач от 2-ия кръг на Югозападната Трета лига. Двубоят предложи повече битка в средата на терена и чистите положения почти липсваха. Все пак до попадение по-близо бе отборът на Балкан, след като Здравко Атанасов удари греда (28'), а малко преди края на първата част Никослав Найденов изби топката от голлинията на своя тим (43'). Минути преди края на мача обаче ботевградчани изненадаха своя съперник и вкарах победния гол в мача, като точен беше Калоян Бонев (84').

Първите 20 минути от срещата не предоставиха много интересни ситуации пред една от двете врати. В първите секунди Петко Петков опита удар, но доста неточно. 5 минути по-късно Петър Василев стреля с глава за Балкан, но топката премина над напречната греда.

В 19-ата минута отново Петков опита късмета си от далечно разстояние, но ударът му бе спасен от вратаря на гостите. Малко по-късно Ивайло Захариев стреля от малък ъгъл, но изстрелът му излезе в аут.

В 28-ата минута Павел Петков центрира отдясно за Балкан и намери Здравко Атанасов, който отправи удар с глава. За негово нещастие обаче кълбото се отклони от напречната греда.

Следващата добра възможност се откри пред отбора на Рилски спортист. В 39-ата минута Ивайло Захариев не се поколеба да стреля от границата на наказателното поле, но неточно.

4 минути по-късно Балкан отново се размина от гола. След центриране Николай Цветков остана непокрит и стреля, но Никослав Найденов изчисти от самата голлиния, като по този начин запази нулевото равенство до края на първата част.

В 53-ата минута Петков Петков отново пробва удар от далечна дистанция, но и този път топката премина покрай вратата на Костадин Котев. 7 минути по-късно дойде и най-опасната възможност за Рилски спортист. След центриране отляво футболист на домакините се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но стражът на Балкан спаси.

В 84-ата минута Балкан все пак успя да вкара. След центриране отляво Калоян Бонев бе оставен непокрит и стреля с глава, с което матира стража на домакините и вкара за 1:0.

До края на срещата домакините натиснаха своя съперник, но така и не успяха да достигнат до изравнително попадение. След края на мача обстановката на стадиона се нажежи и се стигна до разправа между футболисти на Рилски спортист и наставника на Балкан Иван Редовски.

С тази победа Балкан събира в актива си 6 точки след първите 2 мача, докато Рилски спортист остава без точка след първите кръгове. В следващия 3-ти кръг "зелените" приемат отбора на Банско на своя земя в Ботевград. Срещата е в сряда (18 август) от 18:00 ч.. 



Източник: sportal.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол

Коментари (6)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete