Петък, 29 Март 2024, 02:20

"Балкан 1929" се върна към победите след драматичен успех в края срещу "Гранит" (Владая)

29 Март 2021, 13:50
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1331 1


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" отново се върна към победния път, след като спечели драматично гостуването си на "Гранит" (Владая) с 2:1. "Зелените" поведоха в началото на второто полувреме чрез Кристиян Ковачев и удържаха крехкия си аванс почти до самия финал, но с доза късмет бяха изравнени в 84-ата минута. След късна драма и гол в последната минута на Калоян Бонев, трите точки "отлетяха" в лагера на "Балкан 1929" и отборът отново се завърна към победите. Двубоят бе част от 24 кръг на Югозападна Трета лига и се игра днес (29 март) тъй като бе отложен с два дни след договорка между отборите и ЗС към БФС. 

През първото полувреме отборът на „Балкан 1929“ бе по-активен от двете страни на терена. Гостите владееха повече топката и се опитваха да организПрез първото полувреме отборът на „Балкан 1929“ бе по-активен от двете страни на терена. Гостите владееха повече топката и се опитваха да организират нападенията си постепенно, докато противникът главно дебнеше на контраатака. Изглеждаше, че футболистите на „Гранит“ (Владая) отлично знаят за добрата форма и качеството в редиците на „зелените“ и не рискуваха с излишни подавания, а вместо това чакаха съперника да сбърка. В 9-ата минута пристигна първата по-сериозна опасност. Тя бе в полза на „Балкан 1929“. Тогава Павел Петков шутира от дистанция, но вратарят на домакините изби в корнер. Още следващата атака ботевградчани имаха претенции за отсъждане на дузпа за нарушение срещу Кристиян Ковачев, но главният рефер подмина исканията. До края на полувремето още няколко хубави атаки на „зелените“ се разминаха без успех. Отборът на „Гранит“ се отличи с две добри контраатаки, в които имаше достатъчно скорост и острота. Отбраната на „Балкан 1929“ обаче се справи хладнокръвно. По този начин, въпреки че по-добрите атаки бяха за балканци, цифрите на полувремето останаха непроменени.

Малко след подновяването на играта, късметът се усмихна. Гостите успяха да материализират добрата игра, която демонстрираха през първото полувреме. Кристиян Ковачев се оказа на точното място след изпълнение на пряк свободен удар, при което топката се отби в краката на няколко футболисти, за да стигне до деветката на "Балкан 1929", който прати кълбото в мрежата с прехвърлящ удар с глава - 0:1. Малко по-късно другият нападател във формацията на балканци - Калоян Бонев бе съвсем близо да удвои аванса на своя тим, но малко не достигна на топката да намери очертанията на вратата. Постепенно отборът на "Балкан 1929" отстъпи инициативата на съперника, което можеше да му коства много. Домакините все по-често започнаха да надигат глава и да търсят път към вратата на ботевградчани. В 59-ата минута бърза контраатака от страна на "Гранит" (Владая) и силен изстрел от разстояние се размина без последици, а 5 минути по-късно се наложи вратарят Костадин Котев да се намесва, за да опази вратата си без попадения. Начинът, по който балканци отстъпиха инициативата и се затвориха в своята половина позволи на съперника да действа доста по-настъпателно. Това се оказа голям проблем за редиците на "Балкан 1929". Гостите усложниха ситуацията си и след няколкото положения, в които се размина без последици, се стигна до 84-ата минута, когато футболистите на "Гранит" (Владая) изравниха резултата. До гола се стигна с доза късмет, след безобидно на пръв поглед центриране и удар с глава на Иван Зайков, който бе с гръб към вратата, но успя да излъже вратаря и да вкара - 1:1. Последва мигновена реакция от страна на "Балкан 1929". За няколко секунди те промениха облика си и започнаха да действат агресивно в търсене на победата. Нещо, което е характерно за "зелените" през този сезон, но иначе липсваше в отбора в някои моменти в последните години. Точно тогава, трудът на момчетата бе възнаграден. В 90-ата минута халфът Йордан Апостолов получи пас в средата на терена, майсторски се освободи от двама противници и изведе Калоян Бонев, който пък хладнокръвно преодоля вратаря Мартин Минев като истински голмайстор - 1:2. След късната драма, футболистите на "Балкан 1929" отпразнуваха гола в малкото останал сняг, като демонстрираха отличната атмосфера в клуба. В добавеното време драмата можеше да бъде още по-голяма. Останаха няколко минути, в които "Гранит" (Владая) опита да изравни. Стигна се до неразбории в наказателното поле на ботевградчани, а и до изстрел, който обаче не намери очертанията на вратата. По този начин, победителят от днешния драматичен спектакъл се оказа отборът на "Балкан 1929".

След днешния успех, "Балкан 1929" се изкачи до 7-ото място с 35 точки в сметката си, голова разлика от 35:22 и мач по-малко от останалите. Според програмата за следващия 25 кръг, "зелените" трябва да приемат у дома "Левски" (Чепинци) на 7 април от 16:00 ч.. в Ботевград.

Снимка: Sportal.bg



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:46

    Браво на момчетата.евала Ванка за теб и за отбора

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete