Петък, 19 Април 2024, 13:57

"Балкан 1929" започна подготовка за новия сезон (ВИДЕО)

4 Юли 2022, 10:44
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1954 5


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" започна подготовка за новия спортно-състезателен сезон 2022/23. Днешното занимание се проведе на стадион "Христо Ботев" в Ботевград, като в него участие взеха 21 футболисти. Преди началото на тренировката, отец Николай отслужи водосвет за здраве и късмет на отбора през новата кампания. На тренировката присъстваха и много от юношите на клуба, а освен това личаха предимно млади състезатели. Както вече е известно, през новия сезон в Югозападна Трета лига ще важи ново правило, което задължава отборите да ползват трима футболисти до 23-годишна възраст, които да играят по 90 минути.

Голяма част от ядрото опитни футболисти, които бяха гръбнака на отбора през последните сезон и половина обаче се разпада. Симеон Иванов - Матераци ще заиграе във "Вихрен" (Сандански), друг от опитните защитници - Петър Василев днес не присъстваше на тренировката и най-вероятно също няма да продължи с отбора. Само ден преди началото на подготовката бившият футболист на "Славия"  - Костадин Велков също е споделил, че няма да бъде част от състава през новия сезон. Освен тях, халфовете Йордан Апостолов и Николай Цветков - Демона напускат, като първият спира с футбола, а вторият ще стане играещ треньор в "Бдин" (Видин). Сред напускащите са и Ивайло Величков, Ивайло Бояджиев, както и вратарят Костадин Котев, който по всяка вероятност ще продължи в регоналния съперник на "зелените" - "Чавдар" (Етрополе).

Нови попълнения в редиците на "Балкан 1929" също има. Това са Александър Иванов, който играе като краен защитник, Иван Алексиев - централен бранител и крилото Лъчезар Ковачев. Няколко млади футболисти пък ще изкарат пробен период в тима на "Балкан 1929". Със сигурност в отбора остава и халфът Павел Петков. Капитанът Здравко Атанасов, който днес не беше на тренировката, отново ще изведе отбора с лентата и през този сезон.

Балканци започват с контролите още тази събота. На 9 юли те ще играят срещу "Локомотив" (Дряново), като тепърва ще се уточнява мястото на провеждане на срещата. По предварителен план тя трябваше да бъде домакинска, но заради ремонтните дейности на стадион "Христо Ботев" ще се наложи да се играе на друго място. Ако бъде постигната договорка, двубоят ще се проведе на стадион "Ракитин" в Трудовец. След това - на 13 юли ботевградчани ще играят с "Бдин" (Видин), като отново мачът е плануван да бъде домакински. На 15 същия месец балканци ще мерят сили с втория тим на "Славия", на 20 юли с "Чавдар" (Етрополе),  на 23 юли - с втория отбор на ЦСКА-София. Финалната контрола ще бъде на 29 юли на "Герена" с втория отбор на "Левски".

Сезонът в Югозападна Трета лига започва на 6 август. Програмата за пролетния дял от първенството ще излезе по-късно през този месец.

Повече за амбициите и целите на "Балкан 1929"през а новия сезон, както и допълнителни подробности около отбора, можете да да откриете във видеото със старши треньора и президент на клуба Иван Редовски:





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Югозападна Трета лига

Коментари (5)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 4 Юли, 13:48

    Ta nie shte izpadnem be.yjas

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Fd 4 Юли, 16:56

    Дреме му на редовски, че ще изпадне, важното е далавера да има... Михайлов стадион, щеше да ни прави, ама парите под масата се раздадоха...

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 5 Юли, 20:53

      Те си изкараха пролетта.Тото лото.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Юли, 22:05

    Абе мухльо нещастен ,знаеш ли къде се намира стадиона ? Как ти е името да те заведем до там да знаеш поне за кво пишеш

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Петрич Калифорния 9 Юли, 19:20

    Селяни догодина а окръжна

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete