Четвъртък, 18 Април 2024, 09:33

"Балкан 1929" започна участието си в Трета лига с хубава победа (ВИДЕО)

7 Август 2021, 20:15
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2673 4


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" стартира участието си в Югозападна Трета лига с хубава победа. "Зелените" се наложиха с 2:1 като домакин над "Ботев" (Ихтиман) в среща от първия кръг на третото ниво на родния ни футбол. По този начин балканци записаха дубъл над съперника, когото победиха само преди няколко дни в сблъсък за Купата на България с 2:0.

Успехът за "Балкан 1929" дойде след здрав мач, в който домакините имаха лек превес през по-голямата част от двубоя. Новото попълнение в редиците на ботевградския тим - Николай Цветков - Демона записа първия си официален двубой в първенството на Югозападна Трета лига и го направи по един блестящ начин - с гол и асистенция. Демона бе с основен принос за победата на балканци. Именно той даде аванс на "зелените" в 43-ата минута, а в 49-ата асистира на Калоян Бонев, който разстреля вратаря с глава при резултат 2:0. С друга важна заслуга бе вратарят Костадин Котев, който отрази дузпа в 56-ата минута, която можеше тотално да преобрази развоя на мача. Гостите от Ихтиман върнаха едно попадение в 85-ата минута, но то не бе достатъчно да обърка сметките на ботевградчани, които бяха здраво стъпили на земята и не дадоха шанс на съперника да стигне до равенството.

Срещата стартира с едно двустранно разучаване от страна на двата лагера, които не рискуваха в първите минути от двубоя и постепенно влизаха в мача. Това естествено не доведе до някакви сериозни опасности пред двете врати, а първата такава пристигна чак в 36-ата минута. Тогава изстрел на Йордан Апостолов извън наказателното поле сериозно затрудни стража на ихтиманци Кристиян Дончев, който обаче се намеси перфектно и изби с ефектен плонж. Малко преди това пък главният рефер Георги Иванов подмина исканията на домакините за дузпа след игра с ръка на противников играч в наказателното поле. Така се стигна до 43-ата минута когато Николай Цветков - Демона взе нещата в своите ръце. Юношата на "Балкан" сътвори индивидуален пробив, след който завърши с удар с левия крак извън пеналта и успя да се разпише след колеблива намеса на вратаря - 1:0. С това се изчерпаха и интересните моменти за първото полувреме и двата отбора се разделиха на почивката без повече промяна на цифрите. 

4 минути след подновяването на играта отборът на "Балкан 1929" направи решаващата крачка към спечелването на трите точки. Балканци удвоиха аванса си след хубава атака по десния фланг и центриране на Николай Цветков - Демона за Калоян Бонев, който от близка дистанция не сгреши и ознаменува добрата атака с попадение - 2:0. В 56-ата минута тимът на "Ботев" (Ихтиман) получи правото да изпълнява дузпа. Зад топката застана добре познатият бивш професионален футболист Борислав Балджийски, който обаче не успя да преодолее младия Костадин Котев. Котев показа майсторство и улови удара на съперника, след което дори закова топката за земята. Това бе и вероятно повратният момент в мача, който до голяма степен предреши крайния изход и обърка психиката на гостите от Ихтиман. В хода на мача отборът на "Балкан 1929" имаше още няколко удобни положения, чрез които да предреши всичко, но не успя да ги реализира. В 85-ата минута гостите върнаха едно попадение след неточности в защитата на "зелените". Силите им обаче не стигнаха за нищо повече и след минути, в които "Балкан 1929" показа хладнокръвие, победата заслужено отиде в техния лагер.

 Общо 7 отбора записаха победи в днешния първи кръг на Югозападна Трета лига. Заради головата разлика от само гол, балканци се наредиха на 6-о място в подреждането с актив от 3 точки. В следващия кръг, който е на 14 август, възпитаниците на Иван Редовски гостуват на "Рилски спортист" в Самоков, който днес започна със загуба с 2:3 от "Беласица" (Петрич).

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ СРЕЩАТА





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , Югозападна Трета лига , сезон 2021/22 , футбол

Коментари (4)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Август, 21:40

    Браво !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Август, 19:48

    С лек превес на домакините ли ....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Август, 19:49

    Май сме гледали друг мач

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 8 Август, 21:10

      Да бе то в Ботевград сте само футболни специалисти и анализатори

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete