Петък, 26 Април 2024, 11:08

"Балкан 1929" завърши на шесто място сезон 2021/22 в Югозападна Трета лига

7 Юни 2022, 12:00
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1759 8


В събота (4 юни) мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" изигра последния си мач от сезон 2021/22 в първенството на Югозападна Трета лига. В него балканци отстъпиха с 1:2 като домакин на борещия се през цялата кампания за добро класиране и евентуално влизане във Втора лига тим на "Кюстендил". "Зелените" владееха инициативата през цялата среща, уцелиха на три пъти гредите и пропуснаха куп положения, а в крайна сметка загубиха. Поражението бе първо за ботевградчани у дома в рамките на 28 мача. Футболистите на Иван Редовски бяха превърнали в непревземаема крепост стадион "Христо Ботев", като за последно загубиха домакинство от Югозападна Трета лига срещу "Пирин" (Разлог) на 31 октомври 2020 година. 

Отборът приключи кампанията с общ актив от 71 точки, което ги нареди на шестото място в крайното класиране. "Зелените" завършиха иначе доста оспорвания и натоварен сезон с 21 победи, 8 равенства и 9 загуби, като дълго време бяха на върха в подреждането и се бореха за завръщане в професионалния футбол. В крайна сметка обаче, през втория полусезон отборът натрупа някои загуби и показа колебливост при гостуванията си, което ги раздели с мечтата да се завърнат във втория ешелон на елитния футбол в България. За сравнение, през изминалата кампания 2020/21, "Балкан 1929" отново завърши на 6-ото място след изключително силно представяне през пролетния дял от надпреварата, но тогава с доста по-малък актив - от 58 точки, или 13 по-малко от тази година. Това е показателно за оспорвания сезон, в който буквално 5 отбора се бореха за първото място. В крайна сметка сигурните участници във Втора лига са "Беласица" (Петрич), който завърши първи и вторият "Витоша" (Бистрица), който се възползва от отказването на "Царско село". Другите два тима, които през цялата кампания бяха сред основните фаворити за челото - "Чавдар" (Етрополе) и "Кюстендил" се наредиха съответно 3-ти и 4-ти, а 5-и, на 3 точки пред "Балкан 1929" остана "Оборище" (Панагюрище). 

Старши треньорът и президент на "Балкан 1929" Иван Редовски пък разкри пред balkanec.bg какво според него е повлияло на отбора му в битката за първото място през сезона. 

"В даден момент си личеше, че имаме много опитни футболисти накуп и нямаме нужната свежест и острота. Приятно ми беше като бяхме на 1-вото място, но целта при нас не беше на всяка цена, както при "Беласица" например. Не всичко зависи от спортно-техническите качества. Според мен, като футболисти, ние имахме най-добрите такива, но въпреки това не можахме да станем първи. Не бяхме постоянни през втория полусезон, особено като гости - на моменти бяхме разочароващи. Имаше и странични фактори, които се намесиха в борбата и се получи един доста неприятен срив."

Иван Редовски сподели и подробности от съблекалнята на отбора, които според него също са били с ключово значение за развръзката през втория дял от първенството.

"Имаше проблеми вътре в отбора. Някои футболисти не издържаха на конкуренцията, която се опитахме да създадем и да засилим, за да можем да бъдем равностойни във всички мачове. Оказа се обаче грешен ход. Това лично мен много ме озадачава, тъй като през първия полусезон бяхме с 14-15 футболисти на брой и изкарахме всички срещи на ниво. Във втория полусезон направихме бройката до 20, като имахме по двама играчи на пост и някои хора не издържаха психически на конкуренцията, която иначе трябваше да засили качеството, но при нас се оказа обратното." , коментира пред нашия сайт Иван Редовски.

Въпреки това, старши треньорът и президент на клуба определи сезона като успешен. Той внесе яснота и около състава, като сподели, че засега има двама сигурни напускащи. Това са Йордан Апостолов, който спира с футбола и Ивайло Бояджиев, който ще заиграе в "Локомотив" (Мездра). Първият се утвърди като  един от основните футболисти от своето пристигане,  докато вторият бе сред най-дълго служилите играчи на клуба, като бе част от тима в продължение на 5 години и половина. Въпросителни има и около друг от основните играчи - Николай Цветков - Демона, който има и други предложения и тепърва предстои да изясни своето бъдеще. Интерес има и към вратаря Костадин Котев от неговия роден клуб - "Вихрен" (Сандански). За всички останали футболисти, старши треньорът и президент Иван Редовски сподели, че има тяхното уверение, че ще продължат с отбора и през следващия сезон, като подчерта, че всичко се гради на доверие и мъжка дума, тъй като "Балкан 1929" е аматьорски клуб и няма никакви права над момчетата. 

"Надявам се ако запазим състава си горе долу в този вид, плюс да намерим нужните попълнения и да се подсилим, пак да бъдем от водещите отбори през новия сезон и всички да се съобразяват с нас. В момента, в който ни се отдаде възможност да станем първи, бихме го направили с удоволствие.", добави Редовски относно целите на неговия тим през следващата кампания.

"Балкан 1929" започва подготовката за новия сезон 2022/23 на 4 юли. Вече са уредени и три контроли - срещу "Локомотив" (Дряново) на 9 юли, срещу втория тим на "Славия" на 16 юли и на 23 юли срещу втория отбор на ЦСКА-София. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Иван Редовски , ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (8)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Юни, 14:18

    Поне си напълниха кесийте напролет!

  • Отговори (0) (3)
    2. добавен от: Анонимен 7 Юни, 14:24

    Стях напълниха и жена ти и теб.Ако имаш и още за пълнене само си дай инициалите

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 7 Юни, 14:46

      Ще ти напълня устата със зъбки.Продажно копеле!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Юни, 15:25

    Само дай инициалите и пълним . Не се форсирай толко,да не те купим да работиш за удовоствие на другите.!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 7 Юни, 18:13

      Не ме бъркай с майка си и жена си!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Юни, 22:07

    as

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Петрич Калифорния 10 Юни, 14:55

    Селяни вие оставаме в в група

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete