Петък, 19 Април 2024, 03:33

Балкан гостува днес на опасния тим на Спартак Плевен

5 Януари 2022, 12:47
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 812 1


Мъжкият баскетболен отбор на Балкан ще изиграе днес първия си мач за 2022 година. Тимът на Небойша Видич гостува на Спартак Плевен в двубой от 11 кръг на Националната баскетболна лига. Срещата е от 18:30 часа в зала “Балканстрой” и ще бъде излъчена на живо в YouTube.

Домакините от Спартак осигуряват лаборатория за извършване на антигенни тестове преди мача в залата. Тя ще бъде отворена от 16:45 часа, а цената на теста е 10,00 лева.

До момента ботевградският тим е четвърти в класирането с актив 7-3. Тимът ни е в серия от три поредни победи като в последния кръг на 30 декември победи у дома Ямбол. Плевенчани са зад нас на пета позиция с баланс от 5 победи и 5 поражения. Тимът, който вече е воден от Тодор Тодоров, е в серия от две поредни победи като в последните си срещи се наложи над Академик Пловдив и над Берое като гост. Преди това тимът допусна изненадваща загуба от Ямбол, като бе и без Мартин Маринов.

В първия официален двубой между Балкан и Спартак Плевен този сезон на 16 октомври в Ботевград Балкан се наложи с 90-81.

В тима на днешния съперник от Балкан има трима ботевградчан с основен принос в тима - братята Мартин и Николай Маринови, както и юношата на клуба Ивко Ивков. Част от Спартак е и бившият гард на Балкан Божидар Аврамов, а сериозна роля имат още капитанът Димитър Маринчешки, Симеон Илиев, Николай Стоянов и чуждестранните попълнения Максим Корниенко и Коча Йовович.

Плевенчани са едни от най-трудните съперници в своята собствена зала, където по-рано през сезона победиха Левски с 84-82 и кош в последната секунда на Аврамов. Балкан обаче ще се опита да покаже най-доброто от себе си, за да продължи победната си серия в НБЛ.

В другите срещи от кръга днес в зала “Универсиада” ще се изправят два от лидерите Левски и Рилски спортист, Берое приема Академик Пловдив, а Шумен среща Черноморец.





Източник: balkan-basket.com

Коментари (1)

  • Отговори (6) (1)
    1. добавен от: Анонимен 5 Януари, 12:49

    Защо не си направите местен общински спортен сайт, а занимавате хората с вашите интереси?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete