Петък, 3 Май 2024, 13:09

Балкан губи от Спартак след обрат в последната минута

4 Февруари 2017, 19:50
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2386 26


Баскетболистите на Балкан претърпяха неочаквано поражение от Спартак Плевен тази вечер в „Арена Ботевград”, след като водеха през цялото време. Двата отбора изиграха мач, в който запазиха интригата до самия край, тъй като плевенчани често настигаха и изравняваха в резултата. Само минута преди края, когато „зелените” водеха със 7 точки и предвкусваха победата, гостите неочаквано обърнаха резултата и победиха с минималното, но достатъчно 78-79.
 
Спартак започна смело и поведе с 0-6, но Радослав Кочев бързо отвърна с две попадения от линията за три точки и изравни везните. Последва няколкоминутна игра кош за кош, като силите бяха равностойни, а резултатът след първата четвърт бе 24-24.
През втората част „зелените” се активизираха и направиха серия от 10-0, с която дръпнаха с 34-24, а плевенчани не отбелязаха кош почти 5 минути игра. После бързо наваксаха изпуснатото и догониха Балкан, като намалиха разликата на 2 точки. Това обаче не стресна домакините и те отново увеличиха актива си на двуцифрен. На почивката резултатът бе 48-36.
 
Почти през цялата трета част ботевградчани поддържаха преднина от 10-тина точки, а към края Спартак отново ги настигна и изоставаше само с две точки при резултат  58-56.
Мачът се реши буквално в последната минута, когато Мартин Маринов вкара 3 фаула за Спартак, а след това наниза и тройка, с което резултатът стана 78-77. Балкан не завърши успешно ответната атака и не успя да атакува коша в регламентираните 24сек. Плевенчани обаче изиграха добре следващата атака и тя завърши с кош на Димитър Маринчешки. В оставащите 5 сек. Радослав Кочев фаулира Савич, който изпусна и двата наказателни удара, но 5-те секунди до края не стигнаха на ботевградчани да изкарат топката и да отбележат кош.
 
Най-много точки за ботевградчани - 18, реализира Амин Хот. Капитанът Радослав Кочев отбеляза 9 точки.
 
В следващия последен кръг от НБЛ на 11 февруари Балкан ще гостува на Берое в Стара Загора.


Източник: balkanec.bg

Коментари (26)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 19:52

    Заръката да се играе безцелно бвше изпълнена.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 19:53

    Цирк "Правец"

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 19:54

    И подредба за жребия за купата.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 19:55

    Академик Пд шампион.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 20:21

    Не знам за повечето любители на баскетболния Балкан , но мен днес ме съкрушиха . Играта действително беше сякаш безцелна. Не съм поредното мрънкало , което след всеки загубен мач мрънка колко зле играели , що за селекция и т.н. Но съвсем обективно и глобално се опитайте да погледнете на нещата . Това ръководство не може да се справи. Последните години сме неизменни конкуренти за титлата , а сега изведнъж вече всички мачове са дерби. И не , лошото не е че има равностойни отбори , лошото е че нивото на баскетбол което свикнахме да гледаме от Балкан не е същото както преди . Не съм експерт но мисля че силната конкуренция се дължи на по-слабия Балкан . Да има отбори с много по-голям бюджет , а работа на кого е да търси спонсори . Мисля че, отношението към баскетбола и по точно мъжкия -представителен тим е твърде немърливо.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: plamen dimitrov 4 Февруари, 20:28

    Gola voda

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 20:38

    НА МИШО СЕЛЕКЦИЯТА Е ТОВА Е

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 20:56

    Благодарете за унищожаването на отбора и общината на недоразумението, което избрахте срещу Пенчо Славейков на хартия, в един екземпляр! И на кукловодите му от село правец!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 21:45

    Някой учудва ли се?
    С това ръководство. Както на отбора, така и на общината.
    В подобни случаи би трябвало поне ръководството на баскетболния клуб да си тръгне.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 22:35

    От Плевен винаги падаме последната секунда. Това си е задължително. Аз го очаквах. Да не би по-миналата година да не паднахме пак от тях с Вукойчич. А още по- миналата с Ацо и с Жоро Младенов сме падали от тях, татака че

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete