Вторник, 30 Април 2024, 09:39

"Балкан" и "Ямбол" продължават с трети мач

3 Май 2015, 09:57
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1313 2


Ямбол победи Балкан във втората четвъртфинална среща от плейофите в НБЛ и така това остана единствената серия, която ще се решава с три мача до момента. Черно море Порт Варна и Лукойл Академик вече се класираха на полуфинал. 
 
Тимът на Юлиян Радионов се наложи над Балкан пред собствена публика със 78-75 след много силна трета част и изравни в серията. Така всичко ще се решава във вторник на 5-ти май в Ботевград, а мачът ще бъде излъчван пряко по БНТ.

Гостите от Ботевград имаха аванс до първото полувреме, но изиграха слаба трета част, в която допуснаха обрат. Едва в средата на последната те успяха да обърнат за кратко, но ямболии не се дадоха. Последва истински екшън в последните две минути на мача като двата отбора си размениха водачеството на няколко пъти. Тайлър Лейзър, обаче, не трепна от наказателната линия в последните секунди, а Балкан пропуснаха два опита от тройката и загубиха срещата.
 
Домакините от Ямбол започнаха силно двубоя със серия 7-1, а нападението на Балкан не вървеше добре. Ямболии водеха през цялата първа четвърт, а в края Балкан започнаха да се връщат в мача  и обърнаха при 18-17 след кош и фаул на Павел Маринов. Така гостите задъраха аванс и през втория период и на почивката водеха с 9 точки. Силно за ямболии през първото полувреме се включи Тони Бърнас, който наниза 15 точки.
 
Домакините затегнаха защитата през второто полувреме и започнаха със серия 5-0, за да  намалят пасива си до 6 точки. Ямболии продължиха да диктуват темпото на терена и след нова серия от 9-0 и страхотно вкключване на Стойо Чолаков и Тайлър Лейзър изравниха при 53-53. Минута преди края на третата част, след кош на Лейзър,  Ямбол за първи път от първата част обърна отново в резултата и всичко остана да се решава в последната част. Тимът на Юлиян Радионов задържа преднината си дълго време. В средата на периода Балкан отново изравни при 64-64, но Мартин Дурчев вкара една тройка и отново върна преднината на своя тим. Истинска драма настана в последната минута на двубоя. 35 секунди преди края Ямбол водеше с 2 при 75-73. Стоян Петков бе фаулиран и вкара само единия наказателен удар, а след това гардът на Балкан Цветослав Острев отбеляза кош и намали до 1 точка при 76-75. Трима от лидерите на Балкан излязоха за пет фаула в последните минути, а това бяха Иван Лилов, Павел Маринов и Милан Милованович. След това Тайлър Лейзър отново бе фаулиран. Гардът бе точен и от двата наказателни удара, а ботевградчани пропуснаха в ответната атака и загубиха двубоя.
 
Гостите доминираха под коша като овладяха 10 борби повече от своя съперник, но показаха много слаб процент на стрелба. Те вкараха едва 2 тройки от 26 опита, докато ямболии цели 7.
 
Тони Бърнас беше най-резултатен за успеха на Ямбол с 22 точки, а 17 добави Тайлър Лейзър. Мартин Дурчев се отчете с 15.
 
За Балкан над всички с 15 точки и 8 борби бе капитанът Павел Маринов, а по 11 добавиха Вукота Павич , който овладя и 12 борби и Мартин Маринов.


Източник: bgbasket.com

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: bg 3 Май, 13:31

    по стар ботевградски обичай, във важните срещи се посираме яко. от няколко години нямаме победа във важен мач, с изключение на малкия финал б балканската лига, миналата година.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Май, 14:39

    Балканец вие се сетихте да качите материал

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete