Петък, 18 Октомври 2024, 10:13

Балкан матира Черноморец в нервен мач за трети пореден финал

15 Май, 20:58
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1979 24


Балкан ще играе за титлата в Sesame НБЛ за трета поредна година. „Зелените“ спечелиха и четвъртия мач с Черноморец с 94:78 на свой терен и с 3-1 затвориха серията в своя полза. Те имаха 17 точки аванс в хода на срещата и макар да пропиляха голяма част от него в края, успяха да удържат водачеството си до последно. Двубоят отново бе с висок заряд, а в края напрежението между феновете и намиращия се зад пейката на бургаския тим техен президент Васил Стоянов ескалира, като се наложи намесата и на охраната, както и на Сашо Везенков, за да потушат страстите.


В игра за гостите отново не се появиха Христо Захариев, Виктор Онудиуе и Евгени Хаджирусев, като последният остана и извън групата.



В спор за златото отборът на Васил Христов ще се изправи срещу победителя от серията между Рилски спортист и Спартак Плевен, където ще се играе пети мач.


Двубоят започна много оспорвано и с размени на водачеството. Черноморец печелеше борбите, но и двата отбора демонстрираха висока успеваемост под коша. Силна серия в средата на частта обаче изведе „зелените“ напред със 7, а след края й те водеха с 26:23, след като съперникът им така и не бе вкарал тройка.



Баскетболистите на Васил Евтимов стигнаха до равенство малко след началото на втория период при 28:28, но последва срив в играта им и повече от пет минути те така и не успяха да се разпишат. Домакините се възползваха и на почивката се откъснаха с 47:34 след общо 29 точки на Димитър Димитров и Майки Диксън.



Водени от разигралия се Шон Смит, след паузата настъпи подем в играта на гостите и те успяха да скъсят дистанцията само на 7. Балкан обаче изигра силни финални минути на частта, в които успя да се откъсне и със 17, преди тройка със сирената на Травис Макконико да намали на 60:74 преди решителния период.



Гардът продължи да има ключови изяви в нападение и в средата на заключителната четвърт разликата падна едва до 5. Точни стрелби на Димитър Димитров дадоха глътка спокойствие на домакините, а след кош и на Сюприйм Хана три минути преди сирената авансът на тима им отново стана двуцифрен – 84:73. Васил Евтимов взе прекъсване, но до края отборът му така и не успя да обърне развоя на срещата. В края напрежението, както на терена, така и по трибуните, започна да взима връх, в резултат на което мачът се накъса значително.


Защитата на Черноморец отново не успя да се справи със Майки Диксън, вкарал над 30 във втори пореден мач, този път 36 за нов личен рекорд. Димитър Димитров добави 26 точки.



За съперника 25 точки реализира Травис Макконико.

Източник: bgbasket.com

Коментари (24)

  • Отговори (0) (14)
    1. добавен от: Анонимен 15 Май, 21:00

    И почвам да акам, бате

    • (8) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 10:02

      Трябва да си много дебилен, 1, за да си мислиш, че си интересен.

  • Отговори (5) (13)
    2. добавен от: Анонимен 15 Май, 21:04

    Какво ще стане ако балкан пак стане шампион? Европейски мачове? Мачове с големи отбори в нашата зала? Едва ли... На кметчето силиците са му до ниво шампионатни мачове, видяхме го вече това... Биеш ли рилецо, ставаш шампион, баси и интригата...

    • (8) (3)
      1. добавен от: Анонимен 15 Май, 21:42

      Като цяло в бг не се дават пари за спорт, камо ли в Балкан. За мен в тази ситуация трябва да се инвестира повече в школите, да имаме 1-2 чужденци, които да дърпат останалите от отбора и така. Да развиваме младите, за да може поне да изкарваме за чужбина

  • Отговори (4) (2)
    3. добавен от: Анонимен 15 Май, 21:13

    Баси дребната душица си! Жал ми е за теб! Бъди здрав!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 15:19

      ти също, и на теб "да си жив и здрав". :lol:

  • Отговори (6) (2)
    4. добавен от: Анонимен 15 Май, 21:24

    Еми - хубаво, браво. Дано спечелят и финала, и Митко да стане най-титулуваният ни играч, защото той заслужава. През целия сезон той е най-постоянния ни играч, ел капитано!
    Но и да вземем трофея, няма да мога да се зарадвам. Толкова хаотичен сезон, толкова слаба игра, такова безхаберие. Дори и когато направихме серията от победи при Васко Христов, момчетата наистина не изглеждаха да играят с желание. В последните 5 мача се вижда един страхотен дух, обаче защо го нямаше през целия сезон? Нима не е важно какво се случва тогава? За мен ако имаш претенции да си шампион, дори и да губиш и да имаш спадове през първенството, остави сърцето си на паркета. Такъв играч мога да кажа, че само Митко беше и продължава да е. Винаги мотивиран, винаги надъхва, винаги усмихнат. Просто страхотен.

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: Анонимен 16 Май, 00:27

    Абе balkanec, вие нямате ли собствено мнение а копирате публикацията на BGbasket!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 12:50

      Да не кажеш,че тенденциозно пишат против баскета

  • Отговори (7) (1)
    6. добавен от: Анонимен 16 Май, 06:54

    Поредната лекция на извънземните от Балкан. Непобедимите в акция,браво момчета, отново издърпахте ушите на моряците повярвали си,че знаят,що е това баскетбол и опитали се да го играят. Нека ловят риба и да посрещат курортистите,а баскетбола да оставят на перфектните от Ботевград. Дали ще са скиорите от Самоков или плевенчани от Кайлъка,това няма значение за нашите великани,и двамата отбора ще коленичат пред силата на Балкан. Феновете очакваме тази година общината да се отчете с още по пищни тържества и да възнагради достойно нашите момчета прославящи Ботевград и доказващи,още веднъж,че те и баскетбола са въздуха,водата и всичко най за Ботевград. ПОКЛОН И РЕСПЕКТ.

    • (3) (5)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 10:18

      брат,ти си причината хората дето не ни интересува баскета, да бягаме от градА. успех желая на момчетата

    • (0) (5)
      2. добавен от: Анонимен 16 Май, 10:54

      Еми бягай де, ние от такива като теб нямаме нужда. Иначе от града и държавата бягат само смешници, който нямат умствен капацитет да изкарат и 2 лева. Добре, че такива индивиди в грава са малко и са предимно тези по Холандия и тук там някой Германец

    • (1) (2)
      3. добавен от: Анонимен 16 Май, 15:25

      еми избягал съм, не далеч, не в Холандия( между другото такава държава вече няма, сега е Нидерландия). Близко съм и идвам чат пат до града с надеждата нещо да е мръднало напред, ама нъц- все повече мизерия по улиците и все -повече мангали по центъра, а някога не беше така. а ако нивото ти е до 2 лева, си таман на мястото си. Поздрави на Ванката Гавалюгов, иначе е добро момче,малко лигав ама добър.

  • Отговори (2) (3)
    7. добавен от: Анонимен 16 Май, 08:28

    Много странна стратегия за поредна година. Слаба и колеблива игра през сезона и за плейофите съвсем друга. Така се губят феновете. Всички очакваме добро ниво през цялата година, а не само на финалната фаза.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Барчо 16 Май, 11:39

    Мачкай, Балкан! Пак сме на финала. Средният зрител явно се оттегчи от това да сме непрекъснато сред най-добрите и пак си иска периода 1995-2005, когато бяхме пълна дупка.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 12:04

      "Средният зрител" иска сърцата игра и търси смисъла в мачовете преди плейофите.

  • Отговори (3) (0)
    9. добавен от: Анонимен 16 Май, 12:24

    Балкан за пореден път доказа,че в България няма толкова качествен отбор който може да му се противопостави,най добър във всички показатели на играта, разни отборчета пробляснат за някоя среща благодарение на съдиите и късмета,и после пак са свалени на земята и сложени където им е мястото. За момента, няма по качествен отбор с по добри изпълнители, и е редно и общината и ние феновете да зарадваме отбора си с незабравимо посрещане и празненства когато донесе титлата в Ботевград в което никой не се съмнява. Да се създаде от общината още от сега някакъва организация, а нашата радост ще е спонтанна и ще залеем центъра на града.

  • Отговори (6) (2)
    10. добавен от: Анонимен 16 Май, 14:08

    Никой ли не си дава сметка,че баскетболното първенство в България е пълен майтап и с два-три добри мача и двама трима Американски аутсайдери,можеш да станеш шампион.
    Вие, първенствата на Гърция Турция,Сърбия, не гледате ли?

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 15:14

      Ходим с надежда нещата да тръгнат нагоре. Подпомагаме българския спорт, наш е все пак. Но спорт без държава няма.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (84)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete