Неделя, 19 Май 2024, 21:38

Балкан отива на полуфиналите след втора победа над Ямбол

5 Май 2015, 19:46
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1913 0


Балкан спечели третия решаващ двубой от плейофната серия в НБЛ, след като на 2 май загуби като гост на Ямбол. Днес те победиха тима на Юли Радионов с 90:74, като поведоха с 2:1 в серията. Така отборът на треньора Влада Вукойчич си осигури място на полуфиналите в мъжкото баскетболно първенство, а останалите три отбора са Лукойл Академик, Черно море Порт Варна и Рилски спортист. Съперник на ботевградчани ще бъде тимът на Самоков.
Днешната срещата бе с начален час 19:00ч. и се излъчваше на живо по БНТ. Ямболии показаха добра игра, но не успяха да нанижат достатъчно точки в противниковия кош.
 
Хъсът и на двата отбора много пролича още в началото на срещата, като и единият, и другият тим играеше еднакво добре в нападение и в защита. Към средата на първата част домакините се възползваха от грешките на ямболии в нападение и натрупаха малко преднина, а в края водеха с 22:19.
След отсъдено нарушение на Дурчев от отбора на гостите, възникна спор между него и Мартин Маринов, но до спречкване не се стигна. Домакините започнаха да доминират в играта, като направиха актива си двуцифрен и се оттеглиха за почивка при резултат 42:29.
Въпреки усилията, отборът на Юли Радионов не можа да навакса във второто полувреме, а към края на третата част разликата стана над 20 точки в полза на „зелените”. Те записаха няколко откраднати топки и бързи атаки, които завършиха с кош. До края на играта ямболии не загубиха желание за победа, въпреки че мачът се реши още след третата четвърт. Усилията на Ямбол стигнаха до стопяване на разликата до 15 точки, но това далеч не бе достатъчно.
 
Силен мач направи Николай Маринов, който бе и най-резултатен за отбора си с 15 точки. Иван Лилов завърши срещата с 12 точки, следват го Павел Маринов, Мартин Маринов и Стаменкович с по 11 точки. С 10 точки приключи Вукота Павич, който се справи добре и в подкошието. 7 точки има Милованович, с 5 е Николай Върбанов, 4 записа Цветослав Острев, а по 2 вкараха Маринчешки и Петков.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete