Понеделник, 20 Май 2024, 05:35

Балкан отново превзе Бургас след инфарктен край

8 Май, 21:50
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 943 16


Балкан срази Черноморец на старта на полуфиналната серия между двата тима в Sesame НБЛ. В изключително оспорван и драматичен мач в Бургас действащият шампион надви лидера в редовния сезон с 84:79 и взе домакинското предимство в серията. Победата бе втора поредна за „зелените“ в зала „Бойчо Брънзов“ след тази в края на редовния сезон, като Балкан остава единственият тим, победил състава на Васил Евтимов на негов терен.


В игра за домакините се завърнаха Христо Захариев и Ладериън Грифин, макар и не в оптимално състояние, а заради леки травми не играха Евгени Хаджирусев и Шон Смит. На трибуните в залата бе и Александър Везенков, който неизменно присъства на мачовете на Балкан от началото на плейофите.

Вторият двубой от серията е в петък, отново в Бургас. Играе се във формат три от пет.

Срещата започна с висока успеваемост и от двете страни, но и с немалко грешки, а силно за домакините стартира Андрей Иванов, вкарал първите 10 точки за тима си. Балкан обаче демонстрира по-точен мерник от далечно разстояние и след пет тройки в първата част поведе с 25:22. Резултатността спадна през втория период. Гостите за кратко успяха да поведат и със 7, но на почивката авансът им бе минимален – 39:38.


Двата отбора продължиха да поддържат много близка дистанция и след паузата, а след поредица от размени на водачеството, всичко остана за последната четвърт, която започна при 61:59 в полза на баскетболистите на Васил Христов.


Зарядът на мача се вдигна още на старта на заключителната част, а грешки на Черноморец, в комбинация с две технически нарушения на Захариев и Макконико, усложниха задачата на тима. Балкан се възползва и след добри колективни изяви в нападение по-малко от пет минути преди края разликата за първи път стана двуцифрена. Авансът на гостите скочи до 13, но те започнаха да правят куп пропуски, включително при наказателните удари. В същото време Макконико продължаваше да държи Черноморец в мача и 30 секунди преди края именно той намали за 79:83. Минчев бе фаулиран в следващата атака, а нови неточности от линията дадоха златен шанс на домакините. Последва обаче неуспешна далечна стрелба на Онудиуе, след което Диксън увеличи на 5 и пропуск на Макконико окончателно сложи точка на спора.



Заради пет нарушения срещата не доиграха Сюприйм Хана и Тони Троша, а в края Ладериън Грифин получи отново травма.



Майки Диксън отбеляза 15 точки за победителите. Димитър Димитров има 14, по 11 добавиха Сюприйм Хана, Йордан Минчев (10 борби) и Мартин Сотиров.

За съперника над всички бе Травис Макконико с 31 точки. Андрей Иванов записа 18 точки и 11 борби, а Христо Захариев добави 10 точки.

Източник: bgbasket.com

Коментари (16)

  • Отговори (6) (1)
    1. добавен от: Анонимен 8 Май, 22:08

    Добре, наистина позитивна новина. Да вземеш победа като гост на такъв съперник, е хубава заявка за защита на титлата.
    Обаче какво правихме цял сезон? Къде беше тази игра? Защо трябваше да чакаме до април, за да видим отборът ни да играе като шампион и нима за пръв път се случва?
    И сега ако вземем да станем шампиони, догодина пак ще се привличат едни, ще се освобождават зимата и ще чакаме времето да се стопли, за да заиграем, което не е редно да се случва. Няма да изградим абсолютно нищо по този начин - само оставаме младите ни момчета резерви през сезона за сметка на чужденци, които ще играят половин година (или по-скоро месеца на плейофите) и ще си тръгнат, обаче за сметка на това българските момчета ще търкат пейката сезони наред и накрая пък ще се и чудим защо нямаме добри родни играчи.
    Далеч съм и от мисълта, че чежденци не трябва да има - но нека са 1-2 качествени, които да дават пример на младите, а не да привличаме сякаш на случаен принцип някакви, на които да се плащат излишни пари, защото като гледам как вървят другите отбори в нбл, лесно мога да установя, че парите за спорт генерално са малко. Нека се инвестират правилно.
    И все пак - радвам се за включванията Герганов и Пищиков, много добри момчета, и бих се радвал Димитров да стане най-титулуваният ни играч. Той си е константа в нашия отбор през целия сезон и заслужава да се окичи с медал.

    • (4) (3)
      1. добавен от: Анонимен 8 Май, 22:17

      Ами ще търкат скамейките като нямат класата на тези отвън, ще е, виж тази среща, ние искаме победи,а не момчета които тепърва ще се учат да играят.

    • (3) (3)
      2. добавен от: Анонимен 8 Май, 22:22

      1.1 Дори не им се дава шанс - Гавазов, Стефчо, Корестилов заслужават повече минути. В ББЛ играят много силно, заслужават да им се даде шанс. Не мисля, че чужденците ни играха през редовния сезон добре генерално. Имаше как да се дадат минути на младите.

  • Отговори (8) (1)
    2. добавен от: Анонимен 8 Май, 22:12

    Велики сте момчета, вие сте легендите на Ботевград, най стойностното и обичано нещо в нашия град,емблема и икона. Браво посоката е вярна,супер отбора на колене пред ботевградските исполини, продължавайте в този дух шампиони.

    • (2) (1)
      1. добавен от: Анонимен 8 Май, 22:37

      В България играят пенсионери затова там изпъкват, но за мъжки баскетбол за съжаление поне засега не стават колкото и да ни се иска

  • Отговори (5) (5)
    3. добавен от: Анонимен 8 Май, 22:48

    Направо ги смачкахме, урок по баскетбол изнесе учителя Балкан и издърпа ухото на повервалия си ученик Черноморец, ех моряци когато Балкан играеше баскетбол и жънеше победи,вие знаехте баскета в физкултурните салони и по телевизията
    Гледайте си там морето и не се занимавайте с несвойствени за вас неща. Всяка жаба да си знае гьола.

  • Отговори (7) (1)
    4. добавен от: Анонимен 9 Май, 08:40

    От както махнахме сърбоманите и оставихме българите с треньор българин и двете чернилчици отбора тръгна в добра посока. Браво!

    • (0) (4)
      1. добавен от: БАЛКАН ЗАВИНАГИ 9 Май, 11:33

      Ама точно те донесоха титлата на Балкан, и отбора си и почти същия, просто нещата някак си тръгнаха. Отбора ни никога не е бил слаб, причините са комплексни, липса на късмет, реферска намеса,малко фенове на срещите и прочие. Причината не е в състезатели и треньори, който твърди обратното е или некомпетентен или просто си дрънка празни приказки колкото да е в форумите или и двете .

    • (0) (3)
      2. добавен от: БАЛКАН ЗАВИНАГИ 9 Май, 11:33

      Ама точно те донесоха титлата на Балкан, и отбора си и почти същия, просто нещата някак си тръгнаха. Отбора ни никога не е бил слаб, причините са комплексни, липса на късмет, реферска намеса,малко фенове на срещите и прочие. Причината не е в състезатели и треньори, който твърди обратното е или некомпетентен или просто си дрънка празни приказки колкото да е в форумите или и двете .

    • (2) (1)
      3. добавен от: Анонимен 9 Май, 11:38

      4.1 Никакви рефери не са ни виновни, че цял сезон играем ганкиното. И не са тръгнали нещата "някак си". Колко играчи дойдоха и си тръгнаха, ами треньори? Следиш ли?

    • (2) (0)
      4. добавен от: Анонимен 9 Май, 11:57

      Отбора беше не слаб, а направо некадърен. Никакви съдии и късмет ни могат да заместят качеството и добрата игра. както се вижда от скоро играем добре и печелим. Сърбоманите не са донесли нищо освен срам и загуби за Балкан.

    • (1) (2)
      5. добавен от: БАЛКАН ЗАВИНАГИ 9 Май, 12:06

      Следя внимателно, аз за разлика от теб с на почти всяка среща на Балкан, и съм истински фен,а не палячо и позьор каквито сте вие драскачите тук. С отбора съм винаги,независимо кой е треньор и играе в него и ги подкрепям безрезервно,а не да дрънкам глупости за сърбомани,негри и прочие простотии. Проблемът е в главите ви ,а не в отбора, играчите и треньори, и запомнете, има истина една и БАЛКАН БОТЕВГРАД СЕ КАЗВА ТЯ.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Гост 9 Май, 12:42

    1,2,5 - Ти като си толкова голяма фенка и разбирачка,защо не гледаш реално на нещата? Да това са професионални баскетболисти и треньори, и трябва да си заслужат публиката.А ,не да ходим да им се подмазваме за да си свъшат добре работата/ играта/.

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Анонимен 9 Май, 13:35

    Нали бием бе ора, споко дишайте,Балкан включва турбото, ше ги бием до посиране.

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Май, 15:53

    Непобедимите се завръщат.

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Май, 21:47

    Балкан оле

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete