Понеделник, 29 Април 2024, 10:00

Балкан отново ще играе в ЕВРОХОЛД Балканска лига

19 Юли 2013, 12:39
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2221 0


Тимът от Ботевград се включва за втори път в регионалната надпревара
Балкан ще играе отново в турнира ЕВРОХОЛД Балканска лига. Това бе обявено на официалния сайт на надпреварата, като тимът от Ботевград ще се включи за втори път в нея. За първи и единствен път "зелените" играха през сезон 2010/2011, като тогава останаха последни в група с македонския Фени Индустри, черногорския Морнар, Рилски спортист и румънския Муреш с актив от 1 победи и 7 загуби.
"Балкан имаше добър последен сезон в първенството и под ръководството на треньора Александър Тодоров показа добър баскетбол. Доволни сме да ги приветстваме в турнира за предстоящия сезон. Предстои да седнем за разговори с тяхното ръководство, за да уточним програмата за домакинствата, тъй като те имат желание да приемат съперниците си в новата зала. Ще се опитаме да направим така програмата, че повечето им домакинства да са там, но най-вероятно поне две от тях ще трябва да бъдат в Правец. Лигата приема един много добър и професионален отбор. Ботевград и баскетболен град и е доказал това през годините. Надяваме се Балкан да работи с нас за следващите няколко сезона и да изградим добри и професионални отношения. Зная, че тяхната цел е да направят конкурентоспособен състав и ще гонят класиране на Файнъл 4.
Включването на Балкан е добро и подкрепя също така и българския баскетбол. По този начин ще има пет отбора в Европейските турнири - Левски и Балкан в ЕВРОХОЛД Балканска лига, Лукойл Академик в Еврокъп, Рилски спортист в ЕвроЧалъндж и Дунав 8806 в женския Еврокъп.
Искам и да благодаря на Кмета на Ботевград - Георги Георгиев, който е човек обичащ спорта и по-конкретно баскетбола. Неговата подкрепа е много важна и му пожелавам да се наслади на предстоящия сезон и да гледа добри мачове на своя отбор" заяви Спортният директор на турнира Шай Щрикс.
Лигата се надява да обяви всички отбори в следващите две седмици. За момента осем тима са на 100% сигурни, а за останалите две места има четири възможности. Решението ще бъде взето в следващите 14 дни, но със сигурност няма да има повече от 10 отбора и няма да бъде правен компромис за нивото на баскетбола.
Ръководството на ЕВРОХОЛД Балканска лига иска да пожелае успех на Марин Механджиев в новата му роля в Балкан. От лигата знаят, че ще работят в пълно съдействие с него, за да може и отборът и турнирът да имат добър, продуктивен и успешен сезон 2013/2014.


Източник: http://www.bgbasket.com/

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete