Понеделник, 29 Април 2024, 14:22

Балкан победи Спартак Плевен след резултатен мач в Ботевград

3 Април 2019, 21:06
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1538 1


Балкан записа лесен успех над Спартак Плевен в последния кръг на НБЛ. Тимът на Небойша Видич победи у дома плевенчани със 108-95 , след като водеше през целия мач. В игра за Балкан се завърна Александър Гаврилович, който пропусна последния мач на вицешампионите. Това бе 14-и успех за “зелените”, които имат и седем загуби и остават на трета позиция. Плевенчани са с актив 9-11. В следващия кръг на 10 април отново в сряда Балкан приема у дома Ямбол, а плевенчани гостуват на Берое ден по-късно.

Мачът започна с грешки и в двете полета като повече от две минути никой не можеше да отбележи кош. Балкан откри резултата с две поредни тройки на Брендън и Павлин и постепенно Балкан започва да се откъсва напред. Спартак Плевен свали на няколко пъти до 2 точки в края на периода, но малко след първия период Балкан направи за първи път разликата 10 точки. В този момент Николай Маринов изкълчи глезен и излезе от игра. Той вкара и първата тройка за гостите малко след началото на частта, но не успя повече да се върне в игра.

Коев подобри стрелбата на гостите от тройката, но и Балкан вкара няколко и задържа лесно двуцифрена разлика. С добро включване на Брендън Браун тимът на Небойша Видич направ серия 13 - 3 и поведе със 17 точки. За няколко минути обаче Спартак успя да намали изоставането си на 8 точки на почивката. През второто полувреме Балкан отново отвори сериозна разлика близо 20 точки след 11 безответни точки. Плевен успя да свали до 8 точки в края на периода и свали на няколко пъти под 10 точки. 4 минути преди края разликата бе 6 точки при 86-89, но 8 точки на Павлин Иванов Балкан увеличи разликата. Плевенчани пазеше здраво до последно, но Балка н не позволи разликата да падне повече и спечели мача.

Брендън Браун бе най-резултатен за Балкан с 24 точки, а Микейл Хопкинс имаше 21 и 8 борби. Венци Петков реализира 15, а Митко Димитров имаше 13 точки.

За Спартак Плевен над всички с 23 точки и 8 борби бе Константин Коев, а 22 точки и 9 асистенции имаше Цветослав Острев. Иван Лилов отбеляза 17, а 12 и борби имаше Денислав Вутев.

Източник: http://balkan-basket.com

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete