Петък, 3 Май 2024, 06:26

Балкан с драматична загуба във Варна

24 Януари 2015, 21:28
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1500 3


Черно море Порт Варна спечели осмата си победа в НБЛ в дербито на 15 кръг, а новият наставник Драган Баич дебютира успешно в зала "Христо Борисов". Варненци се наложиха като домакин над Балкан със 75-74 след изключително драматичен мач във Варна. Гостите от Ботевград водеха през първото полувреме, но след почивката домакините обърнаха в резултата и задържаха до край. 34 секунди преди края Балкан отново поведоха, но тройка на Станислав Цонков в последните секунди донесе победата на "моряците", тъй като тимът на Александър Тодоров пропусна шанса си накрая. Така до момента варненци се изравняват на третото място с Левски с актив 8-5, а ботевградчани са с 10-4. В следващия кръг Черно море гостува на Рилски спортист, а Балкан приема Ямбол.

Мачът започна оспорвано за двата отбора, а Станимир Маринов даде ход на мач като вкара първите 5 точки за Черно море в първия си мач срещу бившия отбор Балкан. Малко след това обаче, варненци започнаха доста да грешат, а Павел Маринов, Лилов и Мартин Маринов се възползваха със серия 7-0, за да поведат убедително при 20-11. Силно за „моряците“ се включи Лени Данъл, който намали пасива на своя тим на 7 точки след 10 минути игра (29-22).

През втория период домакините затегнаха защитата и намалиха значително изоставането си. Три минути преди края разликата пак нарасна на 11 точки, но Станимир Маринов взе нещата в свои ръце. Гардът вкара две поредни тройки, с което наниза 22 точки в актива си за 20 минути, за да стопи пасива на Варна на една точка на полувремето при резултат 42-43.

През третия период домакините от Варна обърнаха в резултата и поеха изцяло контрол в мача. И двата отбора натрупаха доста грешки, но „моряците“ запазиха водачество. В последната част домакините увеличиха преднината си на 10 точки. Минута преди края Иван Лилов върна Балкан в мача, а 34 секунди преди края, след забивка на Шулович, ботевградчани обърнаха в резултата. В ответната атака Пламен Алексиев изпусна от тройката, а Шулович бе фаулиран. Той вкара само един от фауловете си. 3.7 секунди  преди края Станислав Цонков вкара тройка, с която варненци спечелиха двубоя, тъй като ботевградчани не успяха да отбележат в последната си атака.

Черно море овладяха 41 борби срещу 34 на Балкан, но допуснаха повече грешки от тях.

Станимир Маринов бе най-резултатен за победата на Черно море Порт Варна с 31 точки и 5 асистенции. Лени Даниъл отбеляза 13 точки и 8 борби.

За Балкан Ненад Шулович бе над всички с 21 точки и 9 борби, а 12 отбеляза Иван Лилов.

Източник: bgbasket.com

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 15:41

    :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Януари, 04:39

    TUNJA SE VI ODAVI V SABOTA

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Януари, 20:58

    Как да има баскетбол, когато се изпълняват нечии желания и се плашат от...феноветеВероятно темата не интересува кой знае колко хора. Ако беше преди няколко десетилетия, щеше да е друго, тогава баскетболът беше игра, която пълнеше залите в България. Сега се пълнят точно две зали и половина в страната - тези в Ботевград, Ямбол и наполовина във Варна. Една от тези зали поиска да организира турнира за Купата на България - Ботевград. Логично - съоръжението е чисто ново, атмосферата е като на празник, спомнете си само какво беше на полуфиналите между Балкан и "Левски" миналата година. Кога за последно на мач извън футбола на едно място се събраха 5000 души, изключваме онези страхотни двубои на националния отбор по волейбол?! И така тази зала в Ботевград рискува да остане без турнира за Купата тази година, въпреки че подаде заявка и имаше желание да го организира.

    Защо ли?! По ред причини, които обаче отново са част от тъмната страна на ръководенето на баскетбола у нас. Решението на федерацията за домакин на надпреварата (другият кандидат е Плевен) ще стане ясно в четвъртък. Вярно ли е, че вече е било взето кой да организира турнира - а именно старичката зала "Балканстрой" в Плевен. Вярно ли е, че един друг водещ клуб има сериозна намеса (говори се, че е финансова) именно плевенчани да вземат турнира. Вярно ли е, че шефовете в този водещ клуб не искат и треперят от страх да не би Купата да попадне в ръцете на Ботевград. Обяснението им е било: "Балкан стават фаворити. Ако са на финал, как ще играем срещу 5000 души?!" Вярно ли също, че ръководството на федерацията продължава да гали желанията на едни и да не се съобразява с това на други. Всъщност, на федерацията не й пука, че в Плевен домакинът ще отпадне още на първия мач и на всички следващи до финала няма да има кьорав фен. А в Ботевград?!

    Защо федерацията начело с Георги Глушков се страхува от...феновете. Да, от феновете, каквито щеше да има в Ботевград и каквито няма да има в Плевен. Не, драги господа и госпожи във федерацията, ако Балкан е на финал, залата в Плевен ще бъде пълна въпреки вашите и на едни други мъже във водещи клубове амбиции. Само че не ви прави чест и не е мъжко да постъпвате така. Дано всичко са само слухове и фенски измислици. И утре да вземете решението, което знаете, че е правилно. Правилно заради българския баскетбол, заради големия и доказан интерес и заради това, че една зала, един град и едни фенове ще живеят с баскетбола четири дни. Накрая нека по-добрият победи, но нали искате да върнете феновете в залите. Така само ги отвращавате. А онези, чийто желания изпълнявате, да се замислят дали е достойно това, което правят. От тях чакаме да развиват българския баскетбол.
    СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete