Петък, 29 Март 2024, 17:28

Балкан се върна на победния път в НБЛ

18 Декември 2021, 23:43
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 855 0


Мъжкият баскетболен отбор на Балкан се върна на победния път в Националната баскетболна лига. В двубой, игран в "Арена Шумен" тимът на Небойша Видич победи като гост Шумен с 54-80. Това бе пети успех за ботевградчани, които имат и три загуби в българското първенство. Поражение е осмо за съперника, който е дебютант в първенството този сезон.

Извън групата за мача днес беше Станимир Маринов.

В следващия кръг на НБЛ Балкан приема Левски. Преди това обаче във вторник на 21 декември ботевградският тим посреща лидера от своята група в Балканска лига израелския Апоел Галил Елион. Срещата е от 19:00 часа в “Арена Ботевград”.
Шуменци започнаха уверено първия период и водеха през цялата четвърт. Балкан не успяваше да реализира стрелбите си, макар и да имаше предимство в борбата. Най-голямата разлика в частта бе 5 точки за домакините, а след добро включване от пейката на Грозев “зелените” обърнаха с 21-23 след първите 10 минути. Домакините стреляха безпогрешно от линията за 3 точки в първия период, когато бяха 4/4 , а имаха по-добра успеваемост и от средно разстояние, водени от Александър Милов, който вкара 9 в първата. Толкова за Балкан имаше и Калил Дюкс. Грешките пък бяха 5-1 за шуменци.

Втората четвърт започна с две поредни тройки за ботевградчани и серия 11-0, с която те се откъснаха напред с 13. Домакините успяха отново да свалят до 7, но не се възползваха. За 20 минути “зелените” вкараха 50 точки - повече, отколкото за целия мач срещу Черноморец и на почивката се оттеглиха с 19 аванс при 31-50. Шумен допусна доста грешки (12), от които Балкан се възползва и вкара 27 точки първото полувреме. След подновяване на играта темпото се забави, а Балкан водеше без проблем и авансът им стигна 27 в третия период. До края срещата се доиграваше, а наставникът Небойша Видич успя да използва ротация от всички 12 състезатели.

“Зелените” допуснаха двойно по-малко грешки от съперника 11 срещу 23 на Шумен, който обаче имаше по-добър процент от средно разстояние. Балкан компенсира със стрелба от далечно разстояние, като имаше 13 срещу само 5 за тима на Янко Янков. Нашите доминираха почти във всички останали показатели.

Гардът Калил Дюкс бе най-резултатен с 14 точки и 6 асистенции, а 13 реализира Николай Грозев. С 10 точки и 5 борби завърши Дивон Уошингтън.

Сръбският център Деян Белич бе над всички за Шумен с 20 борби и 19 точки, а 13 отбеляза Александър Милов.

Гледайте отново мача ТУК

Източник: balkan-basket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete