Четвъртък, 16 Май 2024, 18:37

Балкан стартира успешно плейофите пред погледа на Везенков (Галерия)

29 Април, 20:50
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1008 4


Балкан започна с победа същинската защита на титлата си в Sesame НБЛ. В първия мач от четвъртфиналите „зелените“ надвиха на свой терен ЦСКА с 91:76 пред погледа на Александър Везенков, който бе на трибуните в "Арена Ботевград". Те започнаха по-лошо мача, но много силна втора част направиха обрат и до края не изпуснаха водачеството си. Контузия в срещата получи един от лидерите на столичния тим Георги Боянов.

Вторият мач от серията е в сряда в София, а ако се стигне до трети двубой, той ще бъде в петък, отново в Ботевград.

ЦСКА започна мача с много висока успеваемост и рано взе предимство. Балкан така и не успяваше да опази Камерън Грегъри и Васил Бачев, вкарали общо 18 точки само през първата част и след края й гостите водеха с 26:18.

„Зелените“ обаче значително подобриха мерника си през втория период и след серия от 17:2 за малко над три минути, обърнаха резултата. Ситуацията за „червените“ се усложни още повече и от контузия на Георги Боянов, който едва стъпваше на крака си и видимо изпитваше болка, като трябваше да излезе с помощта на свои съотборници. Междувременно Майки Диксън отбеляза 17 точки само в тази част и след 6 вкарани тройки на тима му в нея, на почивката Балкан водеше с 50:41.

Резултатността бе много висока след паузата. Баскетболистите на Васил Христов на няколко пъти повеждаха с 13 и макар за кратко съперникът да се доближи на 4, преди последната четвърт те водеха със 73:64. Ротацията на армейците се скъси още преди заключителния период, в който Радукич и Гергов влязоха с по четири лични нарушения. Дълго време съставът на Росен Барчовски поддържаше близка дистанция, но домакините не изпуснаха водачеството си до края.

Над всички за победителите бе Майки Диксън с изравнен рекорд за сезона от 29 точки плюс 6 асистенции. За ЦСКА Васил Бачев изигра много силен мач с 23 точки.

Източник: bgbasket.com

Коментари (4)

  • Отговори (3) (2)
    1. добавен от: Анонимен 30 Април, 07:21

    Извънземни, просто смачкахме ЦСКА, браво Балкан, браво момчета.

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 30 Април, 07:48

    Дойдоха като аслани,тръгнаха си посрани. БРАВО БАЛКАН, показахте на софиянци, където им е мястото. Бъдете силни и дръжте посоката, пътя към титлата е открит, вече сте на магистралата, от вас зависи.

  • Отговори (1) (2)
    3. добавен от: Анонимен 30 Април, 09:11

    Дека ги критиците.

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Април, 09:32

    Два селски посредствени отбора

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete