Четвъртък, 16 Май 2024, 04:15

Балкан U19 с втори пореден златен дубъл при юношите

29 Април, 09:04
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 231 1


Балкан спечели златен дубъл при юношите U19 за втора поредна година. След като защитиха трофея си в турнира за Купа БФБ преди седмица, „зелените“ триумфираха и в шампионата, като на финала днес в пълната столична зала „Триадица“ надвиха ЦСКА със 77:65. На трибуните бе и Александър Везенков, който късно снощи се прибра в България.

Ботевградският тим рано натрупа двуцифрен аванс и не го изпусна до последно, макар да пропиля солидна преднина в края. Медалите бяха втори и за армейците през този сезон, като те имат и бронз от Купа БФБ. На третото място в първенството завърши отборът на Академик Бултекс 99, който в малкия финал победи Шумен.

Двубоят започна сравнително равностойно, но Балкан демонстрира много висока успеваемост от далечно разстояние още в началните минути. Тимът вкара 5 тройки само за първата четвърт, след която се откъсна с 25:15. Баскетболистите на Мирослав Ралчев имаха преднина от 10-15 точки през цялата втора четвърт и на почивката се оттеглиха при 54:39 в своя полза. Ситуацията не се промени значително и след паузата. Отборът от Ботевград поддържаше солиден аванс, а „червените“ изпитваха трудности в нападение, като освен това основни техни играчи вече имаха проблеми и с нарушенията.

Последната четвърт започна при 63:43 за Балкан, което изглежда успокои донякъде тима. Състезателите на Планимир Дафинов се възползваха от загубата на концентрация в редиците на съперника и по-малко от две минути преди края разликата падна само на 9. Въпреки срива в играта си обаче, символичните домакини успяха да удържат натиска на съперника и спечелиха мача, а с това и титлата.

Aлександър Гавалюгов бе най-резултатен за победителите с 27 точки. За ЦСКА Иван Димитров отбеляза 22 точки.

Източник: bgbasket.com

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Април, 08:07

    Школата си е школа, къде си бе София нещо не те чувам.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete