Петък, 19 Април 2024, 13:02

Балкан загуби от Черноморец

13 Декември 2021, 20:57
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1467 16


Балкан допусна трета загуба в първенството на НБЛ. Тимът на Небойша Видич отстъпи у дома на Черноморец с 49-59 след като изоставаше през целия мач. Тимът от Ботевград изигра много слаба втора част, в която нямаше кош близо 5 минути и позволи серия 13-0, която направи разликата двуцифрена. През второто полувреме нашите успяха да изравнят за кратко на няколко пъти, но не стигнаха до обрат нито веднъж.

Така до момента в класирането нашите са пети с актив 4-3, а съперникът 6-1. В следващия кръг в събота (18 декември) “зелените” гостуват на Шумен.

Съперникът бе без един от основните си играчи - колумбийският център Тони Троха, който е със счупен нос.

Мачът започна слабо и за двата тима и вървеше дълго време кош за кош.. Коев изведе гостите за първи път напред след тройка за 6-9 , а след него и Тонев увеличи аванса на “акулите”. Първата тройка за Балкан дойде от Калил Дюкс, който свали на 2 точки пасива на Балкан. До края на частта “зелените” успяха да изравнят и да завършват първия период при 13-13. За първата част тимът на Видич имаше 6 грешки, а съперникът 5. Бургас имаше 7 точки от грешки на Балкан в първата част, в която дебют направи и новото попълнение Отас Айекеполор. Вторият период започна ужасно за Балкан, който нямаше кош повече от 4 минути. Черноморец се възползва и направи серия 13-0. Първият кош дойде в средата на втория период след пробив на Станимир Маринов, който свали на 15-25 разликата. До края на частта гостите не успяха да отбележат повече, а Балкан успя да свали на почивката разликата на 5 точки при 20-25. През първите 20 минути нашите имаха 28% успеваемост при стрелбата от средно разстояние срещу около 50% за съперника. От линията за три точки домакините имаха 2 точни стрелби от 15 опита, а бургаският тим 1 от 9.

И вторият период започна трудно за Балкан. “Зелените” обаче подобриха защитата и успяха да намалят на два пъти до 2 точки разликата. В средата на периода нашите успяха да се възползват от грешка на съперника, за да реализират веднага на бърза атака за 30-30. На няколко пъти домакините изравниха, но след това допуснаха серия 10-2 за Черноморец и пасив от 8 малко повече от минута преди края на периода. “Зелените” изпуснаха доста стрелби под коша, а от другата страна съперникът вкара две важни тройки, с които да кача разликата за 34-44. До края на периода Балкан не успя да се възползва от грешките на съперника и след третия период губеше с 8 при 38-46. През цялата последна част бургазлии се задържаха напред. За момент разликата бе 10, а в края падна за малко до 6, но нашите не успяха да намалят повече.

Дерик Маркс и Дивон Уошингтън бяха най-резултатни и единствени с двуцифрен актив за Балкан от по 13 точки.

За съперника най-много отбеляза Уендъл Луис 17, а 12 имаше Георги Боянов.

Източник: balkan-basket.com

Коментари (16)

  • Отговори (13) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Декември, 21:03

    Браво Черноморец. Благодаря ти Васко Евтимов за открития урок към ръководството и поредния анонимник треньор от Сърбия.Ние си знаем 4 то място макс.
    Дайте ги тия пари на юношите и ще имате същите резултати, ама не треньор Небойса Видиш.

    • (0) (1)
      1. добавен от: Анонимен 13 Декември, 23:08

      Да те поправя Небойса Ще Видиш

  • Отговори (16) (0)
    2. добавен от: Джо 13 Декември, 21:10

    Иде време и за въпроси към Кмета-, явно добри комисионни падат от тъмните играчи в отбора, за да сме с три загуби към момента?

  • Отговори (15) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Декември, 21:26

    Тези некадърници колко струват като издръжка? Жокер-над 100 000 на месец.

  • Отговори (5) (16)
    4. добавен от: Анонимен 13 Декември, 21:56

    Ех,Цецко дюшеш ти дойде.Не можеш да стъпиш на кмета на малкия пръст.До всички останали-кой направи Балкан шампион след 30 години чакане.Засрамете се малко,всеки има слаб мач,да не стане както обикновенно-тези които сега плюват да тичат първи да се снимат.Лека вечер и бъдете по-добри(злобата не води до нищо хубаво).

    • (7) (0)
      1. добавен от: Анонимен 13 Декември, 21:57

      статията е от балкан-баскет

  • Отговори (13) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Декември, 22:04

    Слаб мач ли? Тц, тц. Изключително слаб! И който ни е направил шампион вече е забравил как се води среща! Липса на колективизъм, гледане на мача от близо на няколко играча в твърдата 5-ца! Ни грам мотивация, слаба физическа подготовка, неуспешни наказателни удари, самостоятелни безумни стрелби и пр. Отбора сега се изгражда или сега се разпада? В баскетболен град това е безумие! И някой е отговорен! И не мисли, че в следващия кръг с разгромна победа (ако стане) над Шумен всичко ще е ОК и този срам ще е забравен! Лека и на теб! Утрото е по-мъдро от вечерта, нали?

  • Отговори (6) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Декември, 22:05

    До номер 4.Три години губи мач след мач последните минути и накрая стана шампион Видич.То магаре да сложиш щеше да стане.

  • Отговори (26) (2)
    7. добавен от: Анонимен 14 Декември, 07:04

    Със сигурност Ботевград е най-баскетболния град в България. Но докато преди ставахме шампиони с местни кадри , сега спорта е милиони и то не един. Трябва ли хората в града да се лишават от тези два милиона за 4-тото място и за кефа на едно семейство? Който каже да, не е с всичкия си. В Самоков,един човек вади от джоба си пари за отбора, за да радва града, тук се взимат парите на града да радват семейството на еди човек.

  • Отговори (19) (6)
    8. добавен от: Анонимен 14 Декември, 07:07

    Болницата изнемогва,а кметчето кирливо налива стотици хиляди от пусто в празно. Няма ли кой да потърси отговорност от това низко човече?Превърна града в бащиния.Съд и затвор!

  • Отговори (17) (1)
    9. добавен от: Анонимен 14 Декември, 08:17

    Ако "Балкан" играе с юношите, посещаемостта ще е по-голяма, класирането почти същото, разходите 10 пъти по-малко и ще развиваме наши играчи. Има ли значение дали ще сме на 3-то, или 5-то място, но поне ще гледаме нашите деца.

  • Отговори (0) (1)
    10. добавен от: Анонимен 14 Декември, 09:13

    Само та ще кажеж

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete