Сряда, 8 Май 2024, 08:40

Балкан загуби от Рилски спортист и ще определят финалиста в пети решаващ мач

16 Май 2015, 20:01
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1426 3


Рилски спортист победи Балкан като домакин в четвъртата полуфинална среща от НБЛ-мъже и изравни серията до 2-2. Самоковци се наложиха убедително с 85-68 след като изиграха много силно второ полувреме, в което направиха пълен обрат. Така финалистът ще бъде определен в пети мач, който ще бъде във вторник (19-ти май) от 19.00 часа в Ботевград.
 
Рилски спортист започна силно двубоя като поведе със 7-4, а нападението на Балкан не вървеше по план и те изпуснаха доста стрелби. Малко след това, след ключови изяви на Николай Върбанов и грешки в атаката на самоковци, Балкан успя да обърне и поведе с малка разлика. Секунда преди края на първата част обаче, Върнън Тейлър наниза една тройка и даде аванс на Рилски от една точка след 10 минути игра. Вторият период започна с две тройки на Мартин Маринов и Цветослав Острев и Балкан върна преднината си. Йордан Базов не позволи това да продължи дълго и отново обърна в полза на Рилски. През останалото време двата отбора си размениха на няколко пъти водачеството. Постепенно Балкан затегна сериозно защитата и след две тройки на капитанът Павел Маринов гостите излязоха за първи път с 8 аванс при 35-27. Последва още една канонада от тройки и за двата тима и на полувремето гостите бяха напред с 4 точки.
 
Рилски спортист изигра много силна трета част, в която обърна в резултата. В средата на периода Рилецо направи серия от 7-2, за да изравни при 47-47. Минута и половина преди края самоковци отново взеха водачеството, а напрежението ескалира и старши-треньорът на Балкан получи техническо нарушение. След успешен фаула на Дарин Иванов и силно включване на Жарко Ракочевич домакините поведоха с 6 точки след третата част. Рилецо започна последния период ударно със серия 16-4 и разликата за първи път стигна 18 точки. Гостите от Ботевград загубиха тотално концентрация в нападение и започнаха да трупат доста фаулове. От там нататък Рилецо задържа огромния си аванс и спечели двубоя.
 
Върнън Тейлър бе най-резултатен за успеха на Рилси спортист с 18 точки и 5 откраднати, а 17 точки и 6 борби добави Жарко Ракочевич. Джулиън Норфлийт наниза 15 точки като бе 3/5 от тройката. Антъни Гуджино завърши с дабъл-дабъл от 12 точки и 10 борби, а 10 добави капитанът Йордан Бозов.
 
За Балкан над всички за пореден път бе капитанът Павел Маринов, който завърши двубоя с 21 точки, а по 12 отбелязаха Цветослав Острев и Мартин Маринов.
 


Източник: BGbasket.com

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Май, 00:01

    Защо не пишете колко точки вкара Иван Лилов? Позор!!! Жалко за всички нас, които бяхме там с любимия Балкан.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Май, 01:01

    Да го закриват тоя балкан, деа и смешниците, продажници

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Май, 01:16

    Е много ясно ,че ще има 5-ти мач,нали трябва да напълним залата да изкараме на Иван Лилов заплатата!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete