Петък, 26 Април 2024, 05:27

"Балканец" с дарение за МБАЛ Ботевград (ВИДЕО)

23 Октомври 2021, 16:49
(4) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3002 14


По случай 19-ти октомври - Денят на Св. Иван Рилски - небесният закрилник на българския народ и празник на българския лекар, "Балканец" направи дарение на МБАЛ Ботевград. Закупихме медицинска апаратура - ЕКГ - 12 канален, от какъвто лечебното заведение имаше нужда, и предоставихме дарението на директора на Болницата - Орлин Цветков и на екипа - д-р Петър Анастасов - началник на хирургичното отделение, доц. Сотиров - хирург и гл. мед. сестра Петя Петкова.

"Балканец" - сайтът и вестникът тази година имат юбилей - 10 години от създаването им. Екипът ни единодушно реши, че е морално укоримо в тази тежка пандемична обстановка, при която много хора загубиха битката с Ковид, да се правят чествания и тържества. Затова се обединихме около идеята да отбележим своя юбилей с дарителски акт и най-вече - обществено полезен. Проведохме разговор с директора на болницата Орлин Цветков относно това от каква медицинска апаратура се нуждае лечебното заведение и той заяви, че има нужда от въпросния ЕКГ. Този апарат ще служи както на медиците, така и на пациентите. Нека не забравяме, че колкото и да са добри медицинските специалисти, без качествена и модерна апаратура не може да има качествено лечение и диагностика.

Денят 19 октомври се отбелязва като Ден на българския лекар от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Иван Рилски. Според преданието, най-великият български светец е извършил много чудеса, както приживе, така и след смъртта си. Именно заради това и българските лекари са избрали Светеца за свой закрилник.
С пожелание Св. Иван Рилски да закриля медиците, подарихме на МБАЛ "Ботевград" и икона на Светеца.

Ние от "Балканец" считаме, че сега, повече от всякога, лекарите заслужават нашата подкрепа и солидарност!




Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete