Петък, 3 Май 2024, 04:08

"Балкан" се класира за финалната четворка на Балканска лига

9 Април 2014, 20:36
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2019 6


 
С три точки преднина от първия мач започна срещата-реванш на „Балкан” с „Теодо” в зала „Арена Ботевград”. Станимир Маринов откри сезона на тройките още в началните минути. Бързи комбинации в атака позволиха за успешна игра в подкошието на гостуващия отбор. След 4 минути игра резултатът стана 10:2 за „Балкан”, благодарение и на добрата защита. Особено активен в нападение бе капитанът  Павел Маринов. Две минути и половина преди края на първата част резултатът стана двуцифрен в полза на „зелено-белите” – 16:6, но до края й гостите намалиха пасива си до 16:9.
Втората четвърт започна с тройка на Мартин Маринов, но като цяло до този момент стрелбата от далечно разстояние не бе най-силното оръжие за „Балкан”. Гостите вкараха 7 последователни точки и разликата остана 3 точки след две минути и половина игра. През тази част играта на домакините не вървеше, което доведе до няколко последователни смени. От гостите ветеранът Джиканович с високия си ръст бе трудно препятствие за нашите играчи. Същевременно той бе много полезен за отбора си и в нападение. Минута и половина преди края на полувремето резултатът бе само 28:27 за „Балкан”.След серия 6:0 за нашите двата отбора се оттеглиха на почивката – 34:27.
Липса на концентрация у нашите играчи пролича и в началото на третия период. Все пак Петар Седмак наниза тройка, което сякаш внесе малко успокоение в редиците на домакините. Иван Лилов също отбеляза от зоната на трите точки и поведохме с 40:32 за малко повече от две минути игра. Джиканович продължи да ни тревожи в нападение и защита и разликата пак бе стопена до три точки.  Два последователни пъти Мартин Маринов имаше точен мерник от трите точки, което даде глътка въздух за играчи и запалянковци. Капитанът Павел Маринов пое инициативата в директно атакуване на противниковия кош и три минути и половина преди края на частта „Балкан” водеше 49:41. До края на частта домакините запазиха водачеството и тя завърши 51:46.
С  две тройки на Иван Лилов започна последната четвърт, но гостите нямаха никакво намерение да се предават. И двата отбора продължиха да играят, залагайки повече на защитата. Пет минути преди сирената „Балкан” водеше с 57:50. В тази част особено полезен за своя отбор бе Станимир Маринов. Капитанът Павел Маринов също даде своя принос, отбелязвайки тройка  минута и половина преди финала на мача. Така, макар и с не голям аванс, домакините поведоха с десет точки. В оставащото време играчите на Александър Тодоров не допуснаха изненада и заслужено се поздравиха с победата, която ги класира за финалната четворка на ЕВРОХОЛД Балканска лига, където на 25 април играе с "Левски". „Балкан” – „Теодо” – 66:58 (16-9) - (18-18) - (17-19) - (15-13).
 
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Април, 07:11

    Гледам от снимките голям е наплива за новата зала от феновете на Балкан, после викайте че ГЕоргиев е напълнил залата с негови хора!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Април, 08:17

    Заради неговите свинщини при откриването доста хора няма да отидат!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: АНОНИМЕН 10 Април, 08:58

    КОИТО ОБИЧА БАСКЕТА ЩЕ БЪДЕ ВИНАГИ В ЗАЛАТА.ТОВА ,ЧЕ НЕ Е ПЪЛНА НЯМА КАК ДА СТАНЕ.ЗАЩОТО 500 ЧОВЕКА ПЪЛНЕХА СТАРАТА ЗАЛА ДО ДУПКА,А ПЪК СЕГА СА ЕДНА ШЕПА ХОРА И ЗАТОВА НИ СЕ СТРУВАТ МАЛКО.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 10 Април, 11:32

    Защо на новите табла не излизаше статистиката? Само един мач е игран преди това.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Април, 14:52

    na otkrivaneto sa uti6li mnogo hora za6toto boiko borisov e bil tam

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Април, 14:52

    :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete