Неделя, 8 Септември 2024, 03:43

Балкански военен шампионат по ориентиране в Боровец

12 Юни, 09:21
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 318 0


В Боровец бе официално открит Балканският военен шампионат по ориентиране, събитие, което събра участници от десет страни. Церемонията по откриването бе подготвена от Националната гвардейска част, което придаде допълнителна тържественост на мероприятието.

Кметът на община Самоков, инж. Ангел Джоргов, поздрави организаторите и участниците с топли думи: „Благодаря за доверието, че избрахте община Самоков и Боровец да бъдат домакини на този престижен спортен форум. Сигурен съм, че подготовката и провеждането на състезанията ще бъдат на изключително високо ниво и се надявам всички вие да отнесете прекрасни спомени и много положителни емоции от гостуването си в нашата страна.”

Председателят на организационния комитет, бригаден генерал Станимир Йорданов, също поздрави участниците и изрази удовлетворението си от чудесните условия, предоставени за провеждането на шампионата.

В състезанието се включват отбори от България, Босна и Херцеговина, Франция, Унгария, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Словения, Швеция и Турция. Това международно присъствие подчертава значимостта на събитието и предоставя възможност за обмен на опит и култура между участниците.

Балканският военен шампионат по ориентиране ще завърши на 14 юни с официално награждаване, което ще се проведе от 17:00 часа в зала „Арена Самоков”. Всички участници и гости са поканени да присъстват на церемонията, където ще бъдат отличени най-добрите спортисти и отбори.

Този шампионат не само популяризира спорта ориентиране, но също така утвърждава региона като отлична дестинация за провеждане на международни спортни събития.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete