Събота, 18 Май 2024, 10:31

Банда банкери окраде „МКБ Юнионбанк“

4 Септември 2013, 11:04
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 2921 0


Банда от банкери окраде „МКБ Юнионбанк“ във Враца, научи tribali.info. Двама служители на банката, ръководени от управителя си, успели да изнесат от касата повече от 200 000 лв. Една от касиерките, кредитният инспектор Петър Петров и шефа на клона Нино Нинов нарушили основния банкерски принцип „No pipare“ и редовно пипали в сметките на своите клиенти. Бандата крадливи служители е разкрита през април, но информацията досега бе старателно укривана от медиите. Още преди седмица изпратихме писмено запитване по случая до централата на банката в София, но не получихме отговор.
Случаят започва да се разплита след няколко жалби до полицията от клиенти на „МКБ Юнионбанк“ във Враца, които установили, че от сметките им липсват значителни суми. Например, ако клиент внасял по кредита си 10 000 лв., на него му се издавала бележка за цялата сума, а по сметката му се внасяли 7 000 лв. Бърза проверка на софийски екип одитори установила, че колегите им от местния клон са взимали пари от вложителите си и след това са ги давали на заложните къщи да работят с тях. На края на месеца прибирали сочни лихви и връщали част от откраднатото в банката. Увлечени в лихварската дейност обаче, не усетили че са ощипали десетки клиенти и се налагало, когато дойде вложител и види липса на средства по своята сметка, бандата да се извинява и спешно да краде от друга сметка, за да успокои ужиления човек. В момента тече пълна проверка на всяко досие, за да се установи от колко време тримата са крали пари и дали банката е ощетена само с установените досега 200 бона. За да не стане скандалът грандиозен, от „МКБ Юнионбанк“ са покрили липсите на тези свои клиенти, които на този етап са разбрали, че са ужилени.
Разочаровани, че са заловени, тримата лакоми служителя веднага се разболели и излезли в дълги болнични. Миналият понеделник служители от „Личен състав“ на банката ги очаквали с готови заповеди за уволнение, но те отново представили болнични. След като оздравеят и бъдат освободени от „МКБ Юнионбанк“, ще бъдат дадени на съд.

Източник: Трибали

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete