Понеделник, 13 Май 2024, 04:55

"Барометър България" за избора на малките общини: балотаж Младенов-Ангелов в Костинброд

27 Октомври 2023, 18:04
(2) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1224 5


Всички прожектори са насочени към столицата и големите областни центрове за предстоящите на 29 октомври т.г. избори за кметове и общински съветници. Някак встрани от фокуса на вниманието остават малките общини, които също избират свои местни органи на управление. И ако кандидатите за големите градове се явяват на телевизионния екран и убеждават избирателите в своите програми и защо да предпочетат тях, то в малките населени места кампанията върви от човек на човек, с агитация лице в лице. От друга страна малките общини са много повече на брой, отколкото големите, което прави изборният процес в тях интересен за наблюдение от страна на анализаторите.
В близост до София се намира община Костинброд, в която според последното преброяване живеят 17 824 души – което е в пъти по-малко като брой жители, в сравнение например с един район като „Люлин“ в столицата. Избирателите в тази община са над 15 хиляди души, а за тяхното доверие се борят 6 кандидати за кмет и 10 кандидатски листи за общински съветници, издигнати от различни партии и коалиции. В Костинброд се води и една от най-наситените на мероприятия предизборни кампании.
Анализът на „Барометър България“ показва, че и в тази община, както на много други места, кмет ще бъде избран на втори тур. Най-вероятният сценарий за втори тур е до него да достигнат сегашният кмет Трайко Младенов от ГЕРБ, който има два мандата като кмет на община Костинброд зад гърба си, и кандидатът на местна коалиция „Български гласъ“ Юлиан Ангелов. Наблюдават се още трима претенденти с добри кампании - Николай Йотов от БСП, Стефан Борисов – издигнат от коалиция ИТН-Алтернатива на гражданите и на кандидата на Възраждане Десислава Рангелова.
Най-голям шанс да се промени статуквото в община Костинброд е кандидатът на „Български гласъ“ да се яви на балотаж с досегашния кмет. Ако на първия тур на изборите Юлиан Ангелови събере достатъчно подкрепа, спечелването на втори тур от Трайко Младенов изглежда изключително несигурно, тъй като заявка да гласуват за Ангелов за кмет правят гласоподаватели и целият политически спектър и кандидатурата му обединява хора и с леви, и с десни,  с центристки и с консервативни убеждения.
Резултатът, разбира се, зависи от избора на гласоподавателите в община Костинброд на 29 октомври.

27.10.2023 година
Николай Николов, директор на „Барометър България“


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 22:11

    Смяна на модела с номер 70

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Гошо 27 Октомври, 22:59

    Трайко не се трай!

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 23:05

    Много в центъра напоследък този Костинброд.

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 23:58

    Да барат онзи барометър.

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (237)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (68)
70% Complete