Четвъртък, 16 Май 2024, 23:23

БАСТА: Възможно е Борисов да остане без партия и ние да го приберем

15 Декември 2013, 17:35
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1418 10


Провокиран от изказване на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че водачите на листите в партията се избирали демократично отдолу, бившият депутат Емил Димитров, който сега е член на БАСТА, разкри механизма на избор на кандидати за народни представители. В „Предаването на Карбовски“ по TV7 той даде за пример реденето на листата на ГЕРБ за София-област, с което той е пряко запознат.„2009 година, когато се редиха листите за парламента, бяхме в Банкя Борисов, Цветанов и аз. Цветанов силно държеше Светлин Танчев да е водач на листата“, обясни Димитров. „Тогава Борисов се намеси и се наложи и каза: „Емил ще бъде мажоритарният и ще бъде водач на листата. Може би тогава тръгна и прословутата любов с Цветанов“, допълни той.

По отношение на двамата „отлюспили се“ гербери – Георги Марков и Светлин Танчев, Димитров каза, че не смята напускането им за критично за ГЕРБ. Бившият депутат е подразнен от твърдението на Цветанов, че водачите на листи да били избирани с номинации на местните структури. Той извади данни, според които за София-област местните структури на ГЕРБ са номинирали Мария Кунина и Никола Нитов. „Първите двама номинирани изобщо ги няма в листата“, обясни той. Танчев бил трети. „Влади Горанов е без нито една номинация водач на листа“, допълни той.

„Според мен цялата листа беше подредена еднолично от Цветанов и Искра Фидосова“, заяви Димитров. Той беше категоричен, че ГЕРБ щеше да е на власт, ако листите бяха подредени по номинациите на местните структури. Резултатът на изборите бил предопределен от „начина на редене на структурите и от начина на редене на листите“.

В разговора се включи и бившия земеделски министър Мирослав Найденов, който пък обясни откъде се е появил другият отцепник в ГЕРБ – Георги Марков. „Той стана депутат на мястото на Цветанов от Великотърновския избирателен регион“, припомни той и посочи, че Цветанов винаги е обещавал, че ще ако бъде избран за депутат и в Благоевград и във Велико Търново, ще влезе в парламента от името на Старата столица. „В последния момент се отказа от Търново в полза на Жоро Марков. Можем да развием тази тема и това да е някакъв сигнал на Цветанов към Борисов. Разбира се, това е хипотеза“, каза Найденов.

На въпроса „Възможно ли е Цветанов да открадне партията на Борисов“ Найденов отговори: „Не е изключено“. Според него, напоследък Борисов оставя впечатление на „изморен и в тежка ситуация председател на партия“.

„Партийна книжка номер 1 сме запазили за Цветанов. Ако го нямаше Цветанов, нямаше да има БАСТА“, пошегува се Найденов, който е сред учредителите на новата партия. „По-реалното е Бойко да остане без партия и, както се казва, да си го приберем“, допълни той.

Той Миро отдавна се шегува, но да не стане накрая пак да излезем прави“, подкрепи го Димитров.

Според Димитров, парите за тлъстите хонорари на адвокатите на Цветан Цветанов са взети от партийната субсидия. И не само за това. „Питам за парите за колата на Цветанов – 300 хиляди евро“, допълни той.

Източник: http://tv7.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Декември, 17:40

    От трън та на глог!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: горския 15 Декември, 18:17

    Мястото и на двамата е в затвора, за да не правите повече бели.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Декември, 18:23

    Тези мислят, че хората са балами. Борисов бил цвете ама тези от долу мътили водата. Къде беше този човечец и кадрувал ли е в Софийска област? Те си мислят, че ще залъжат хората като повтарят постоянно едно и също нещо: Б.Б., НЕ БИЛ НА ЯСНО КАКВО ПРАВИЛИ ТЕЗИ ПОД НЕГО, ПОДВЕДЕН БИЛ, РЕШЕНИЯТА МИНАВАЛИ ПРОСТО ТАКА И Б.Б. НЕ ЗНАЕЛ ЗА ТЯХ, НАУЧАВАЛ ПОСТФАКТУМ СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ИМА СИТУАЦИЯ. Толкова ли за елементрани ни мислят или наглостта им е пословична и на никой вече не му прави впечатление?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Декември, 19:18

    #3 Те не го мислят, хората са си такива, 30лв и гласът в твой!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Декември, 19:26

    Този си е повярвал многооооо.............

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Декември, 19:27

    На това миризливо лайно, скоро ще му намерят кенефа.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Декември, 19:29

    Ха, ха, ха!!!!!!!!!!! Колко много обичат Тиквата......... Те и бай Тошо го "обичаха" 7,5 милиона българи, ама какво се оказа след това????? Същото ще бъде и с Буда Тиквов. Доста нормални хора разбраха, че е недопустимо МУТРА да управлява България. Да я управлява не като държава, а като охранителна фирма. Запомнете, заблудени герберасти: Тиквата никога повече няма да бъде на власт. Това решиха тъкмо тези кукловоди, които го направиха политик!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Декември, 19:30

    Надай се мошенико.Кой ли ще дойде при теб мършо такава.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: анонимен 15 Декември, 19:45

    Как кой ? Етрополските продажници за по 30лв. и екскурзии.И тия дето ги назначи на сладки службички.И децата им по университетите.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 16 Декември, 19:21

    №7, глупак такъв!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete