Събота, 26 Ноември 2022, 20:44

Белоградчишкият епископ Поликарп посети реставрираната църква "Св. Възнесение Господне" в Драгоман

4 Ноември, 15:01
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 323 0


На 3-ти ноември, на работно посещение в община Драгоман пристигнаха Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарен епископ на Софийския Митрополит и Патриарх Български Неофит, Секретарят на Софийска Митрополия - Ангел Младенов, архимандрит Евтимий - духовен надзорник на Софийска епархияархиерейският наместник на Годечка духовна околия - Архимандрит Януарий и други свещеници.

Поводът за посещението им бе да извършат оглед на обновената и реставрирана църква „Св. Възнесение Господне“ в кв. Драгоман.

Благодарение на съществената и своевременна финансова помощ от Софийската Света Митрополия, заедно със събраните средства от дарения, реставрацията на църквата завърши преди зимните студове. Остават довършителни дейности по изработка и монтаж на иконостаса и полагане на каменната подова настилка, които ще продължат през пролетта на следващата година.

Община Драгоман изразява дълбока благодарност към Белоградчишкия епископ Поликарп, към Софийска Света митрополия и към всички дарители и спонсори, с чието спомоществователство бе завършено богоугодното дело. Един от приоритетите за община Драгоман е възстановяването на църкви и манастири на територията на общината, за да бъде съхранено във времето и за идните поколения богатото културно-историческо наследство на Драгоманския край.

Състоянието на църквата преди реставрацията и сегашният и облик, може да видите в снимковия материал.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (709)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1709)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (102)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (95)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (333)
70% Complete