Петък, 26 Април 2024, 01:56

Бездомните кучета, безразборната сеч и мръсната вода - сред основните проблеми на с. Литаково

8 Февруари 2023, 14:51
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2373 17


Във вторник – 7-ми февруари, в 17,00 ч. в сградата на НЧ "Светлина-1900" в с. Литаково се проведе среща на жителите на село Литаково с общинското ръководство.

Това е 6-та среща на кмета Гавалюгов и неговия екип – Борис Борисов – зам.-кмет, инж. Цветелин Цветков – зам.-кмет, Стефка Граматикова – секретар, от поредицата обиколки в населени места на общината. Преди нея, срещи са проведени с местното население на Трудовец, Врачеш, Краево, Рашково, Радотина.

По време на срещата в Литаково, събралите се местни жители в Читалището акцентираха върху няколко основни проблема на селото:

- бездомните кучета в селото, които застрашават здравето и живота на населението, обикаляйки безконтролно детски площадки и обществени места;

- "безобразна сеч" от ботевградска фирма, която по думите на хората, не си почиства пътищата, а също така замърсява и водите;

- непочистените речни корита;

- невъвеждането в изправност на пътя Ботевград - Литаково от АПИ. „Това го прави опасен, когато вали сняг, а по този път минават много коли и дори автобуси“, негодуват хората;

- лошото качество на водата - много жители на селото се оплакаха от това, че водата в селото е мръсна и негодна за пиене, което налага ежедневно да си купуват питейна вода. Водата в селото не преминава през нито една пречиствателна станция, тревожат се литаковци.

Относно проблема с бездомните кучета, кметът Гавалюгов посочи като решение, временният приют за кучета, който се изгражда в момента.

По повод мръсната вода, Гавалюгов пое ангаимент, че ще проучи въпроса и ще проведе срещи с ръководството на ВиК.



Източник: balkanec.bg

Коментари (17)

  • Отговори (6) (6)
    1. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 15:06

    Брей Ваня се закахърил

  • Отговори (8) (1)
    2. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 16:30

    Нали той самият се отърва от ВиК!

  • Отговори (7) (12)
    3. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 16:35

    Това е кметът и той ще реши проблемите ви,за това казвайте ги защото той не чете мисли. Иван може да реши всеки проблем, ако е споделен.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 16:39

    Литаковоооо

  • Отговори (9) (2)
    5. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 16:50

    Проблем също има и със бездомните кучета в Ботевград който се разхождат по центъра .Не че са виновни ,но е неприятно за децата и хората който ги е страх

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 17:59

    И лаяяяят по цяло нощ...

  • Отговори (14) (7)
    7. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 18:38

    Тея проблеми не са от вчера и от онзи ден. Не са му и казвани за първи път. Тези проблеми си ги имаше и преди да стане кмет, и много добре си спомням,че през първият си мандат, пак "поемаше ангажименти" така , и 8 години по-късно сме си на същото дередже.... Водата, освен че поскъпна, друго не стана. Бездомните животни си остават проблем, и пътищата все са в Камбоджа... Да си ходи. Омръзна ни от обещания :!:

  • Отговори (5) (0)
    8. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 19:02

    Тези проблеми са в цялата община

  • Отговори (6) (5)
    9. добавен от: Аз 8 Февруари, 21:06

    Времето на този човек ще изтече 1-2-3 мандата още, но общината само ще загуби заради това управление, защото личния интерес на власт имащите ще надлее над обществения това е разликата между нас и западните държави драги ботевградчани.

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 22:22

    защо не поставихте въпросас транспорта,Как Цветелин Коларски си измени разписанието .както на него му е удобно.ВМЕСТО 17.10 шофиора тръгва в 17.00 за Литаково за да може да хване другата линия 17.30 за Зелин.И вместо 9.00 за Литаково тои Г-н Коларски си го направи 9.30 за да може да превози бабичките за Зелин.ВИЕ Г-Н КМЕТЕ информиран ли сте за тия изменения на Г-Н Превозвача Коларски ? А да не говорим за хигиената на автобусите му- Студ и Мизерия :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete