Петък, 29 Март 2024, 12:43

"Биха ме, докато призная" - Петер Иванов

25 Януари 2012, 09:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4553 7


Петер застана с лицето си и разказа, че през ваканцията е бил в с. Скравена, където неговият баща художник живее и работи, . На 4 януари следобяд той излиза в центъра на селото да пие кафе със свои приятели и разбира, че на 3 януари няколко къщи и пощата в селото са били изрисувани. На 5 януари идват полицаи вкъщата му и го отвеждат да дава обяснения в районното управление на МВР.

Седях около 3 часа. Бях сам с мои прители – още 2 момчета. Пуснаха ни и лично шефа на районното ни каза да не се притесняваме, и че няма да има никакви обвинения към нас” – обясни Петер.

На 11 януари неговият баща му се обажда, че отново го викат в районното. Той, заедно със сестра си Ани вземат автобуса и пристигат около 14.00 ч. в Ботевград. Влиза в районното управление на МВР да го разпитват, а сестра му и баща му остава отвън.

В стаята са инспектор Йотов, който води следствието, кварталния на селото и  Пламен – човекаът, който всъщност е малтретирал Петер.

“Казаха ми, че има свидетел, който ни е видял, че с мой приятел сме рисуваме и да си признаваме сега всичко, за да не ни се случват разни неща. Аз отрекох, разбира се, защото не съм го направил. Аз още на 5-ти написах какво съм правил на 3 и 4 януари. На 11 януари това мое обяснение не можеше да се намери” – обясни още Петер и допълни, че е трябвало да напише ново обяснение след боя и електрошока.

По думите му, “разговорът” изобщо не е вървял, а започнал директно с обвинения – къде са изхвърлили спрейовете от къде са ги взели и кои са били.

На всеки мой отговор, че не съм направил нищо, получавах електрошок. Признах, защото не можех да издържам повече. 5-10 минути издържах на електрошока и шамарите, но накрая не издържах и казах – да, че съм аз. В този момент спряха и казаха – ще пишем обяснения” – разказа все още притесненият и изплашен от преживения ужас Петер.

Петър сподели още, че е поискал да се види с началника на районното, който го е приел и на който Петер е споделил, че е бит с електрошок. След картко съвещание с фамозния Пламен, началникът е разпоредил повече да не пипат момчето.

Нито на 5-ти, нито на 11 януари ми прочетоха правата и никой не ми обясни, че имам право на адвокат и защита по време на разпита” – каза още Петер.

Единственото, което Петер иска е този, който го е бил – Пламен, да си поеме отговорността. “Ние не сме животни” – допълни той.

“Ако този човек реши да ни се извини, това извинение няма да е искрено и ще е вследствие на медийния натиск и няма да оправи нещата” – каза от своя страна Ани Николова, сестрата на Петер. Тя не беше убедена, че нещо би се променило, ако заведат дело.

В България власт, съд – всичко е свързано. Дали ще влезе ила няма да влезе делото, дали ще бъде спечелено или не – всичко зависи от Бойко Борисов и тези, които ни управляват. Това всеки го знае” – категорична бе тя.

Повечето хора, по думите й, само се оплакват и живеят ден за ден. Никой не прави нищо. С всеки изминал протест излизат все по-малко хора, които да протестират и така всичко утихва – коментира още Ани. “Хората са пречупени” – констатира с огорчение младото момиче.

Петер призова полицаите да излязат и да кажат истината и допълни, че е готов и на детектор на лъжата да се яви, за да докаже, че е невинен. “Няма какво да крия. Аз не съм  направил това нещо” – каза в заключение 18-годишният Петер Николов.



Източник: http://pressclub.bg

Ключови думи: Петер Иванов , свастики

Подобни новини

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 11:04

    Безобразна полицейщина!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Януари, 11:25

    А Христов бил ли е там докъто са пребивали децата??????

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Януари, 11:50

    Това дали не е онзи Пламен, който всъщност си е от Скравена и на когото циганите носят част от крадените от Чавдар тухли и железа. Даже преди време вкарваше покрай блока ни в завода неговата си виетнамка, за да я товарят директно.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Януари, 12:01

    tochno toi e Plamen Guspara.....toq mizernik...she bie toi taka momcheto,sig.e zabravil ciganite kogato go schupiha ot boi v centara na btg

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Януари, 12:21

    Същият Пламен е, трябва да има уволнени, тоя маи си е повярвал доста

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Януари, 15:17

    СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА ИМА НАКАЗАНИ, ПОНЕЖЕ ВСИЧКИ СА В КЮПА. НЕ САМО ТОЗИ ПЛАМЕН, А И ДРУГИТЕ ДВАМА ПОЛИЦАЙ ПРИСЪСТВАЛИ НА СЛУЧИЛОТО СЕ. ДОРИ ДА НЕ СА ПОСЯГАЛИ НА МОМЧЕТО СА БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА РЕАГИРАТ И ДА ОЗАПТЯТ ПЛАМЕН. КАКТО, МЕЖДУ ДРУГОТО Е БИЛ ДЛЪЖЕН ДА ПОСТЪПИ И НАЧАЛНИКА НА ПОЛИЦИЯТА СЛЕД КАТО СЕ Е УБЕДИЛ В ОСНОВАТЕЛНОСТТА НА ЖАЛБАТА.
    ЗАМИСЛЕТЕ СЕ "началникът е разпоредил повече да не пипат момчето" /ЦИТАТ ОТ СТАТИЯТА/. ЩОМ СЕ ГОВОРИ ЗА "ПОВЕЧЕ" ЗНАЧИ НЕЩО Е СТАНАЛО ПРЕДИ ТОВА, ТАКА ЧЕ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Януари, 16:47

    Добре са го били тоя дебелак, друк път да не драска по къщите на хората, като е толкова отворен и против циганите, да ходи да драска техните къщи, а не на българите :!:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete