Четвъртък, 25 Април 2024, 20:17

Бизнес форум в Костинброд с участието на министъра на икономиката се проведе днес

26 Януари 2023, 22:09
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 297 0


Днес, 26-ти януари се състоя Конференция на Euronews Bulgaria „Инвестиции и развитие на Костинброд“. Едни от най-големите фирми в България, развиващи дейността си на наша територия обсъдиха бъдещите бизнес проекти и инвестиции.

Форумът, организиран от „Euronews Bulgaria” с партньорство община Костинброд, имаше за цел да събере на едно място всички заинтересовани страни за обсъждане на актуални въпроси, решения и тенденции в развитието на бизнеса, имотния пазар и инфраструктурата на града, и цялата община. Участие в днешното събитие взеха над 100 представители на бизнеса и индустрията.

На днешната конференция присъстваха Никола Стоянов- Министър на икономиката и индустрията, Трайко Младенов - кмет на Община Костинброд, д-р Атанас Тенев- Председател на Общински съвет-Костинброд, общински съветници, инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова –зам.-кметове на община Костинброд, Бизнесът в община Костинброд, служители от общинска администрация-Костинброд и граждани.
Модератор на телевизионната продукция бе Николай Лефеджиев - водещ в телевизия Euronews Bulgaria.

Форумът „Инвестиции и развитие на Костинброд“ бе разделен на три модула, като в първия модул се изказаха министър Никола Стоянов и кметът на община Костинброд - Трайко Младенов.
Реализираните инвестиции в района на община Костинброд са над 200 млн. лева, а отделно от тях около 100 млн. лева е вложил в своята производствена база един от най-големите работодатели в България – “Кока-Кола ХБК България”, стана ясно по време на събитието. В ход са и нови проекти на стойност 52 млн. лева, които ще отворят допълнителни работни места. В тази връзка министър Стоянов заяви, че Министерството на икономиката и индустрията има готовност да подкрепи община Костинброд за провеждане на трудови борси или информационни събития, на които да бъдат представени възможностите за трудова реализация в района.

„Това се превръща в един от производствените центрове на региона, поради големия инвеститорски интерес, в общината се обособяват няколко индустриални зони“, коментира Никола Стоянов. Икономическият министър подчерта, че вписването им в Регистъра на индустриалните паркове ще даде нови възможности за финансиране в бъдеще и призова компаниите да предприемат тази административна стъпка. „Това няма да породи задължения към вас, а ще ви даде нови възможности за развитие“, обясни Стоянов.

По думите му, общината се превръща във все по-силен притегателен център за хора от целия регион, а ускореното икономическо развитие е причина до тук за работа ежедневно да пътуват дори и българи от граничните райони в Сърбия.

По време на събитието министър Никола Стоянов отговори на въпроси на представителите на бизнеса, свързани с въвеждането на еврото, подобряването на транспортната свързаност, енергийните доставки и др.

Кметът на община Костинброд поздрави всички представители на бизнеса на територията на общината с думите: „Добрият диалог и конструктивна работа между Бизнеса, община Костинброд и Общински съвет-Костинброд ни прави силни заедно! Мога спокойно да кажа, че община Костинброд е от най- бързо развиващите се общини в България! Благодаря на министъра, че днес е тук сред нас, че има диалог между министерство на икономиката и индустрията с Бизнеса на територията на община Костинброд!“
Във втория модул се разисква темата „Развитие на инфраструктурата, транспорта и екологията в Костинброд и региона“
От трибуната се изказаха д-р Атанас Тенев- Председател на Общински съвет – Костинброд, Анна Радовска - Общински съветник, Димитър Григоров - Общински съветник и инж. Габриела Трайкова- зам.-кмет “Устройство на територията, общинска собственост и екология” на Община Костинброд.

В третия модул „Инвестиции и бизнес възможности в Костинброд и региона“ се изказаха инж. Теодора Гогова- зам.-кмет “Икономическо развитие и инженерна инфраструктура” на Община Костинброд, Милена Завалова- Директор Производствен център на Кока-Кола ХБК България в Костинброд, Светлин Николчев- Управител на „Ролпласт“ и Емануил Скарамагас- Изпълнителен директор на Интерион АД (Завод за производство на течен шоколад Nucrema).
Община Костинброд изказва благодарност към Телевизия Ewuronews за организирания форум, към Министерство на икономиката и индустрията за подкрепата и към Бизнеса на наша територия за все по сериозните инвестиции и създаването на работни места.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete