Четвъртък, 25 Април 2024, 16:19

Благотворителен базар и концерт, в подкрепа на Миленка, се проведе във Врачеш

28 Април 2023, 19:11
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1828 1


„Бъди добър с хората, защото всеки, когото срещаш, води тежка битка“, гласи една сентенция на  Платон.

Именно такава тежка битка води 49 годишната Миленка Герашка от с. Врачеш, болна от рак. Тя се нуждае от лечение в Турция, но разходите по него са непосилни за семейството, поради което се проведоха няколко благотворителни събития, за които „Балканец“ ви информира.

Събирането на средства за лечението на Миленка обаче, за пореден път показва, че доброто е велика сила и може да обединява и сплотява хората в каузи. Това го видяхме и тази вечер – 28-ми април в НЧ „Събуждане-1895“ в с. Врачеш, където се проведе Благотворителен концерт и базар в подкрепа на Миленка.  Салонът беше препълнен, а благотворително на сцената излязоха: децата от ДГ „Детелина“, Танцов състав „Мургаш“ и Народен хор „Мургаш“, Галя Дачева, Кристияна Боновска, Станислава Димитрова, народният певец Божидар Златков, Младежкият духов оркестър и Мажоретният състав към НЧ „Христо Ботев-1884“, Група за стари градски песни с ръководител Богдана Георгиева, малките самодейци от НЧ „Заря-1885“, гр. Правец, Танцов състав „Луди-млади“ от НЧ „Правда“, с. Новачене, Литаковската духова музика и др.

Във фоайето на Читалището имаше разположени маси с дарителски кутии и с посочена банковата сметка на Миленка Герашка, която е: IBAN: BG42UNCR70001598043468, Миленка Тодорова Герашка.

Домът за стари хора „Д-р Адриян Атанасов“ също се включи активно в благотворителната кампания със свой щанд, на който се предлагаха различни изделия и сувенири, картини и др.

Въпреки, финансовата криза, в която се намираме, солидарността, добротата и човещината взимат превес и вадят на показ най-добрите черти на българина, което е повод за национална гордост.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 28 Април, 22:30

    Не са деца от ДГ " Детелина", а от ОУ" Отец Паисий".

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete