Събота, 27 Юли 2024, 03:20

Благотворителен концерт "Заедно за Велина"

21 Февруари, 02:31
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 807 1


7-годишната Велина Стефанова се нуждае от нашата помощ, за да може да продължи скъпоструващото си лечение. Тя има нужда от нашата помощ в нейната битка за живот.

Малката и усмихната Велинка е едва на 2 месеца, когато лекарите й поставят диагноза хидроцефалия. Борбеното момиченце героично претърпява операция за поставяне на клапа, за да бъде овладяно заболяването. С това обаче кошмарът за нея и близките й не приключва. При ядреномагнитен резонанс се оказва, че тя има туморна формация в мозъка. Лекарите в България се оказали безсилни срещу новата диагноза.
Малко след това обаче туморът нараснал. Надежда за Велинка и семейството й дошла от турски професор.
Велинка и до днес преминава през множество различни операции и курсове на рехабилитация, средствата за които са непосилни за семейството й.

На 24 февруари в големия салон на НЧ "Христо Ботев 1884" в Ботевград ще се проведе благотворителен концерт, с участието на състави от Ябланица и Врачеш - ДТШ "Талант" от Ябланица, танцовият състав „Ябланска огърлица” към читалаще „Наука – 1901”, певицата Нелина Иванова, танцов състав „Мургаш” - Врачеш.

 Сред организаторите на събитието е Дамян Маринов:
"Уважаеми съграждани,
Неведнъж досега сме показвали, че може да бъдем съпричастни, неведнъж сме доказвали, че Ботевград може да бъде обединен заради каузи. А какво по-смислено и по-добро е да помогнеш на едно болно дете? Правили сме го в подкрепа на наши съграждани. Сега към нас със зов за помощ се обръща майката на едно 7-годишно момиченце. Тя иска малката Велина да стъпи на крачетата си, иска детето й да се усмихва, иска да я нарича „мамо”.
Затова отново ви призовавам – нека ние, ботевградчани, се включим в кампанията! Талантливите деца на Ябланица и другите изпълнители ще танцуват и пеят благотворително, а с цената на един билет ние ще дадем надежда, ще дадем сила на едно смело момиче да продължи да се бори за живота си! Няма по-смислена кауза! Да я подкрепим!"


Ако желаете да подкрепите каузата на Велинка, може да го направите и по един от следните начини:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF
"Postbank" кл. гр. Бургас
титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva
Основание : в полза на Велина Стефанова

PayPal: helpvelina2016@abv.bg

REVOLUT: @vladis19xc



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (3)
    1. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 13:34

    От къде е тази Велина Стефанова, та ябланци ще агитират за нея? Дали ще се появят поредните просяци, за да се уверят хората, че не е поредната изжмама, както често се случва у нас? Дамян Маринов да агитира герберастките управленски кадри с космически заплати и привилегии.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete