Събота, 4 Май 2024, 10:25

Блестяща победа на националите по волейбол

12 Юли 2013, 21:24
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 1468 0



Варна. Националният ни отбор по волейбол разгроми Полша с 3:0 (25:21, 25:21, 25:21) гейма. Нашите спечелиха нови три точки и с тях се приближават все повече до класирането за финалната шестица в Мар дел Плата, Аржентина. Мачът се проведе в зала „Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна. Той е от последния кръг от груповата фаза на турнира за Световната лига в група „А".

На срещата присъстваха новоизбраният кмет на морската столица Иван Портних, министърът на спорта Марияна Георгиева, Христо Стоичков, който нарочиха за кадем на националите, Любо Ганев, както ипрезидента на волейболната федерация Данчо Лазаров, предаде кореспондент на „Стандарт нюз".

Камило Плачи, селекционер на България, заложи на Георги Братоев като разпределител, а Цветан Соколов бе негов диагонал. Виктор Йосифов и Светослав Гоцев бяха в центъра, а Тодор Скримов и капитана Тодор Алексиев посрещачи. На поста либеро бе Теодор Салпаров.

От борът на Полша бе лишен от Михал Винярски. Той скъса кръстни връзки, не бе на тренировката със съотборниците си, а по-късно стана ясно, че няма да играе и в срещата. Наставникът на поляците Андреа Анастази започна мача с Лукаш Жигадло като разпределител и Якуб Яруш като диагонал. В центъра бяха Пьотр Новаковски и Марцин Можджонек, а Бартош Курек и Михал Ручак бяха посрещачи. На поста либеро стартира Павел Заторски.

България поведе на Полша с 1:0 след 25:21 и мачът започна равностойно. Над 5000 зрители, от които близо 500 привърженици за Полша, гледаха срещата във варненския Дворец на културата и спорта.
На първата техническа пауза България поведе с 8:7. Този резултат донесе качествената игра на Георги Братоев с центровете. След това Полша обаче обърна нещата и поведе с две точки. Това принуди Плачи да поиска първо прекъсване. Слетова зачестиха грешките на нашите и наставникът на нашите включи Вальо Братоев на мястото на Скримов. Братоев прати топката в аут след сервис и по този начин влоши нещата, с което Полша дръпна с 16:14. После имаше две страхотни блокади и атака в аут, което доведе резултата до 16:16.

Следващата блокада в срещата зарадва българските фенове в залата и пред телевизионните екрани. Обратът 17:16 бе в полза за България. Това притесни Анастази и той бързо поиска техническо прекъсване. След това националите ни продължиха успепшната си игра. След успешен блок на Тодор Алексиев италианският треньор на Полша бе принуден да поиска второто си прекъсване на 20:17. При 23:19 в отбора на Полша влезе Збигньев Бартман на мястото на Яруш. Тази смяна не бе успешна и резултатът се разви до 24:20.

Вторият гейм започна светкавично за България и нашите поведоха 3:0. След това поляците взеха две точки. На първата техническа отбора на Камило Плачи водеше с 8:7.По-късно нашите направиха разлика от три точки 11:8. Мощна атака на Светослав Гоцев и единична блокада на Цветан Соколов развиха нещата до 13:9. После Соколов разби поляците и резултатът стана 15:10. Той обърка следващия си удар начален удар, но гостите също направиха някои пропуски и България поведе с 16:11. Нашите продължиха мощната си атака до 18:12 и Анастази поиска техническо прекъсване. След като играта бе подновена Йосифов направи сервис. После Георги Братоев взе инициативата и заби за 19:12. После Соколов продължи да притеснява поляците и резултатът стигна 22:15. При 23:19 Плачи поиска прекъсване заради някои пропуски на нашите. После националите ни получиха геймпойнт, но и българският селекционер поиска прекъсване при 24:21.

След втория гейм националите ни загатнаха за блестящата си победа тази вечер. Третият гейм стартира отлично за България и нашите поведоха с 11:7. После Тодор Алексиев спаси много трудна топка и разбуни духовете в публиката. Последва мигновена атака и промяна 13:9 за България. Под моющните аплодисменти на публиката националите ни продължиха по пътя към успеха. Резултатът стана 16:12 и даде ясно на поляците, че ще загубят мача. До края нашите продължиха с преднината и стигнаха до 19:14. После малко се отпуснаха и гостите съкратиха пасива си. Момчетата на Камило Плачи обаче спечелиха и третия гейм с 25:21 точки.


Източник: Стандарт

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete