Петък, 17 Май 2024, 13:44

Близо 1,8 млн. лева събра "Българската Коледа" от началото на 13-ото издание на благотворителната кампания

26 Декември 2015, 11:40
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1025 2


Близо 1.8 млн. лева достигна набраната сума за 13-ото издание на кампанията „Българската Коледа“ след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Тази година инициативата е фокусирана върху подкрепата на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Към момента близо 681 000 лева са събраните средства чрез кратки съобщения на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на 13-отото издание на „Българската Коледа“, което беше обявено от президента Росен Плевнелиев в началото на декември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 116 000 лв. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно. На благотворителния концерт „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев, президентът (1997-2002 г.) Петър Стоянов, заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, народни представители, дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“.

Специално видео обръщение в подкрепа на децата на България и техните семейства отправи Негово светейшество Патриарх Български и Митрополит Софийски Неофит.

За каузата „Българската Коледа“ на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, спортисти, актьори, журналисти. Тази година спектакълът се реализира от екипа на „Dream Team Productions”. В рамките на предишните 12 издания на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ са събрани близо 26 милиона лева. С тези средства помощ за лечение са получили 2292 деца. Купена е съвременна медицинска апаратура за 210 лечебни заведения в цялата страна.

Всеки може да помогне на дете в беда с SMS на 1117, обаждане на номер 09001117, чрез банков превод за "Българската Коледа", чрез ePay.bg или директно с банкова карта от цял свят през сайта на „Българската Коледа“ - http://www.bgkoleda.bg/ .

Източник: Агенция Фокус

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Декември, 16:19

    То беше, беше, беше _ много инициативи за благотворителност и дарения към редовия български гражданин. Май всеки ден по няколко зов за помощ, ама се призовават тези, които също са в незавидно или критично положение. А защо не се призовават партиите да се откажат от прекалено големите си партийни субсидии, парламентаристите да се откажат от големите си допълнителни ежемесечни, безотчетни "представителни" бонуси, да се откажат управниците от прекалените луксозни нови коли, често подменяни, честите ремонти и луксозни обзавеждания, да се откажат от прекалено раздутия щат, и коли на НСО, да си намалят заплатите т. н. народните представители, да се откажат от привилегиите в правителствена болница и евтините кюфтета, и т. н... А също да променят законодателството в посока за носене на лична отговорност на парламентаристите, управниците, съдиите и всички държавни чиновници лично да заплащат глобите, и делата за неправомерни действия и бездействия! Това би спестило много средства и би попълнило сметките за подпомагане на нуждаещите се, които са много повече от обявените...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Декември, 21:53

    Очаквайте скоро и циганската коледа! Тогава българи няма да има!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete