Петък, 3 Май 2024, 16:24

Близо 300 човека на протеста днес в Ботевград - (видео)

18 Февруари 2013, 18:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4270 14


Студеното време тази вечер не спря недоволните граждани да излязат на протест. Митингът бе организиран от Цеца Христова, която е член на ПП „АТАКА”, но тя заяви многократно, че протестът не е политически. Това е мирен граждански протест под  мотото „Високите сметки за ток са непосилни за нас”. На центъра пред паметника на Христо Ботев започнаха да се събират недоволни граждани още преди 17.00 часа. Цеца Христова подканяше и всички преминаващи да се включат, ако са недоволни от монополите в държавата. На центъра се събраха около 300 човека – младежи, пенсионери, дори и майки с деца. Всички скандираха „Мафия” и „Протести до победа”. Прочетена бе декларация, в  която се  съобщава, че ЧЕЗ ще е в услуга на гражданите и тези, които не могат да си заплатят сметките за ток - ще им бъдат разсрочени. Електромерите да се сменят със съгласието и знанието на собствениците и в тяхно присъствие. Декларацията бе поставена под входната врата на Енергото. 
Хората негодуваха и  стана ясно, че протести ще има. Очаква се, след подаване на молба до кмета, в сряда сутринта - 8 часа, да бъде блокиран входът на ЧЕЗ -Ботевград.

Източник: http://balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: ЩЩД 18 Февруари, 18:44

    Някой упорито и успешно се опитва да отклони вниманието ни.
    Не цената на електричеството е висока, а доходите ни са малки.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 19:14

    Трябва да сме единни.Евала на г-жата,че има смелостта да протестира.Ние сме страхливци.Вместо да се плюем утре да идем да протестираме.Стига тази мизерия.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: anonim 18 Февруари, 20:00

    prestanete da grabite bedniq narod,sram i pozor,balgarin da se nari4ame.Zasto sravnqvate drugite darjavi s balgariq? Zasto ne komentirate tehnite zaplati s balgarskite?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 20:25

    Къде са онези двете от вчера закръглените и грачещите, сега ако им бяхте дали мегафона, щеше да ги чуе дянков.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 21:08

    #4, Дянков сигурно вече ни е чул и не само той. Нали разбрахте, че той вече си е подал оставката по искане на премиера. Въпросът не е насочен към мен лично. Но аз ще кажа за себе си. Не желая гражданския протест да бъде яхнат от компрометирали се вече политически партии, които доказаха, че едно прокламират като програма, а после подкрепят точно обратното. Ако няма задоволителни резултати до една седмица, нека да излезнем пак, гражданското общество без партийни окраски. Нека всички заедно за общите каузи, а те не са само енергийните. И нека внимаваме, какво си пожелаваме! Защото национализация в днешно време е невъзможна. А за одържавяване ще трябват много пари. И много е съмнително дали ел. енергията ще поевтинее, ако се одържави. Да не се окаже, че ЧЕЗ напуснат преждевременно, а ние да останем на тъмно? Пък и работещите в офиса в Ботевград едва ли са виновни за тези неща, които не зависят от тях. Във Варна след вандалски изстъпления върху офиса им, другото, австрийско ЕРП, "Енерго про"са закрили офиса си там. Та да не се окаже, че ще ходите в София да си подавате жалбите и молбите по-късно. Три пъти мисли, веднъж режи! 8) Не знам някой да е грачил на гражданския протест в неделя?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 21:16

    Ако ти е мъчно за онези от неделя ела и тази неделя ,може би пак ще грачат,а може би не-важно е да дойдеш ти самия да грачиш.Не да разчиташ на други :)

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 21:32

    ВНИМАНИЕ! МИСЛЕТЕ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАТЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА ВИ СЕ СЛУЧИ! ЕТО НЕЩО УМНО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕТЕ:
    http://e-vestnik.bg/16889/nerazumni-yurode-ne-natsionaliziray-erp-tata-shte-griznesh-darvoto/ О, неразумни юроде, не национализирай ЕРП-тата, ще гризнеш дървото...

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 21:43

    http://novinite.bg/articles/30532/Evrokomisiyata-Smetkite-za-tok-sa-visoki-zashtoto-Balgariya-ne-e-liberalizirala-pazara-si
    :!: :arrow:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 21:44

    Цеца Христова ще е под 4 % на свиващите избори, а другите 2 госпожи от вчера може би изпълняват поръчка.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 23:07

    Къде са тези триста човека, че не ги виждам или са маскирани като озеленяване!
    Тая хухавела /Цеца Христова / е време да се измете от публичното пространство, а на Милчо Владимиров - евала - оратор и ерудит! :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete