Четвъртък, 2 Май 2024, 09:00

БНП Париба организира конкурс за есе на тема "Другите до мен"

12 Октомври 2012, 15:54
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3134 0


В съответствие с глобалния ангажимент на Групата БНП Париба да се бори срещу дискриминацията и да насърчава разнообразието, Фондация БНП Париба България организира за втора поредна година конкурс за есе на тема “Другите до мен” за ученици от средните училища. Целта на тази инициатива е да са повиши общественото съзнание за равенството между хората и да се обърне внимание на растящата нужда от разбирателство и съпричастност към всички членове на обществото. Трите най-добри есета ще бъдат наградени на специална церемония.
Като водеща световна институция, БНП Париба смята за свое задължение да провежда устойчива политика на корпоративна социална отговорност и счита грижата за общественото благосъстояние за своя приоритетна задача. Основен акцент се поставя върху поощряването на равни възможности за всички хора, независимо от социален статус, сексуална ориентация, религиозни възгледи, увреждания и др. През последните години, БНП Париба подкрепя разнообразието чрез редица проекти: "Предградия", „Родителска харта”, „Влакът на заетостта и равните възможности”, инициативата "Смесен град" - създадена за улесняване на назначаването на жени на висши ръководни длъжности и др.

Национален конкурс за есе “Другите до мен”
Организиран от Фондация БНП Париба България
Тема: “Другите до мен”
Цел: за преодоляване на етническата дискриминация и хомофобията във всичките им форми
Изисквания: до 10 000 символа или 5 стандартни страници (ръкописни работи също ще бъдат признати).
Език: Български или английски език. Ако есето е написано на английски език и е сред победителите, то трябва да бъде преведено на български език от своя автор/авторка.
Потенциални участници: ученици от средните училища в България, между 8 и 12 клас
Награди: 1во място – 500 лв; 2ро място– 300 лв; 3то място – 100 лв
Жури:
Биляна Курташева - литературен критик, преподавателка по теория на литературата и писане на есе в Нов български университет
Марин Бодаков - поет, редактор във в. "Култура", преподавател по публицистика и художествена критика в СУ “Св. Климент Охридски”;
Надежда Радулова - поетеса, литературен преводач, редактор в издателство "Просвета”
Краен срок за предаване на есетата: 20ти октомври 2012
Есетата трябва да бъдат изпратени като прикачен файл, придружени с кратка информация за автора/авторката (име, местоживеене, училище, клас и контакти) на e-mail адрес: bulgaria_bnpparibas@bnpparibas.com Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или пощенски адрес: бул. “Цар Освободител” 2, София 1000, Фондация БНП Париба България (за състезанието “Другите до мен”).
Въпроси могат да бъдат изпратени на e-mail адрес :drugitedomen@abv.bg Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или по пощата на гореспоменатия адрес.

Представяне на Фондация БНП Париба България
С цел да консолидира и да задълбочи дългосрочния ангажимент за развитие на корпоративни социални проекти в страната, БНП Париба България учреди в края на 2010 г. местна фондация. Фондация БНП Париба България е създадена в тясно сътрудничество с Фондация БНП Париба - основата на благотворителните инициативи на Групата през последните 30 години.
Новоучреденото дружество структурира проектите на БНП Париба в България и доразвива съществуващите програми. Целта е да подпомогне социалното и културно развитие в България чрез силни и дългосрочни партньорства в сферите на социалната интеграция, образованието, културата, околната среда и разнообразието.
За контакт:
Г-жа Красимира Антимова
Фондация БНП Париба България


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete