Вторник, 14 Май 2024, 09:55

БНР уволни Лили Маринкова

6 Юни 2016, 17:05
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2377 4


Лили Маринкова е била уволнена от БНР след скандал пред голяма част от хората в програма "Хоризонт”. "Не мога да говоря сега", каза известната журналистка пред вестник „24 часа”. Освободил съм директора на програма "Хоризонт" и съм назначил нов директор", това каза генералният директор на БНР Александър Велев.

Известната журналистка е освободена от работа поради навършване на пенсионна възраст. Тя има навършени 62 години. "Освен това като директор на програма "Хоризонт" тя е отговорна за нея, а програмата не е такава, каквато трябва да бъде", каза още Велев. Маринкова няма да води вече "Неделя 150", но предаването не спира, ще го има още тази неделя, но с друг водещ. "Голяма част от водещите са на ротационен принцип", каза Велев.

В 16 ч екипът на "Хоризонт" е бил събран при генералния директор, за да им бъде представен новият шеф на програмата. Тогава Маринкова е обявила пред всички, че е уволнена от радиото, а не само совободена като шеф. По думите на очевидци казала на Александър Велев, че бил реваншистки настроен и по време на първия си мандат бил политическо назначение, защото имал за гръб Евгений Бакърджиев.

Медийни наблюдатели от онези години припомнят, че тогава Иван Костов - премиер, не беше съгласен с избора на Велев от НСРТ - предшественика на СЕМ, и почти всяка седмица се очакваше Велев да бъде свален. Поне НСРТ създаваше подобни очаквания, тъй като непрекъснато привикваше шефа на БНР да дава обяснения.

Маринкова е дългогодишен водещ в радиото, миналата година стана и директор на програма "Хоризонт". Завършила е Факултета по журналистика на СУ „Климент Охридски“. В БНР е била водещ на предаванията „Разговор с Вас“, „Хоризонт преди всички“ и „Неделя 150“. Телевизионната й кариера е свързана с Ефир 2 на БНТ в най-интересните години на прехода и предаванията „Открита линия“ и „Очевидци“. По-късно води авторското предаване „Вън от рая“ по Канал 3. Съпруга е на драматурга Петър Маринков.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Юни, 18:24

    Какво общо има това със Своге?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Юни, 18:32

    Нищо, просто жената е от Своге!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: 1 и 2 6 Юни, 19:59

    вие наистина сте идиоти
    за вас само искърски пролом на цвета порязова

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Почитател 12 Юни, 19:14

    Лили Маринкова е класен журналист,анализатор,демократ.Уволнението й е лош признак,но идват по-добри дни.
    Тиранията свършва все някога.Дори и в Своге ще свърши.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete