Вторник, 26 Септември 2023, 08:24

Боби и Кели ще пазят децата в гр. Етрополе

13 Септември, 11:50
(2) (3)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3439


В гр. Етрополе бяха поставени на два от най-оживените булеварди мобилни кукли Боби и Кели. Целта е те да насочват вниманието на шофьорите, че се намират в район, в който трябва да съобразят скоростта си и да бъдат внимателни и отговорни към малките участници в движението. Мобилните кукли са от инициативата „Пресичай безопасно с Боби и Кели“, осъществена в гр. Етрополе, благодарение на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“. Фигурите са цветни и с размерите на деца в реален ръст и могат да се местят на различни места, с цел превенция на скоростта и повишаване вниманието на шофьорите.

„Основният ми мотив за поставянето на тези кукли е безопасността на нашите деца. Нека бъдем по-отговорни, защото те са бъдещето на България. Ако ние не си опазим децата, няма кой. Мисля, че е много важно как човек се движи по пътищата, с каква скорост и дали спазва ограниченията. Нека пазим живота на близките си, на пешеходците и на всички нас самите“, заяви председателят на сдружението Владимир Александров.

Европейската практика показва, че триизмерните кукли край пътя изострят вниманието на водачите, особено по време на учебната година.

„Благодарен съм на екипът ми, че е до мен. Благодарение на съвместната ни работа, вече имаме над 70 инициативи само за 14 месеца, които са в помощ на гражданите на община Етрополе“
, допълва още г-н Александров.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (37)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

Анкета » коментари (37)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

отговори
3 март – Денят на Освобождението (570)
70% Complete
24 май – Денят на българската писменост и култура (80)
70% Complete
6 септември – Денят на Съединението (44)
70% Complete
22 септември – Денят на Независимостта (45)
70% Complete
Тази дискусия е излишна, само се чудят как да разделят хората (103)
70% Complete