Понеделник, 6 Май 2024, 17:32

Богата програма за 3-ти март в гр. Елин Пелин

5 Март 2022, 18:06
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 556 1


Традиционно шествие-дефилир по случай 3-ти март в гр. Елин Пелин, обедини в едно децата от общинските детските градини, ученици, читалищните самодейни състави, състезатели от спортните клубове, общински съветници, общинска администрация, кметовете на населените места в общината и много граждани.
Вечерта на площад „Независимост“ се проведе и тържествената заря-проверка с участието на военнослужещи.

Сутринта на 3 март в храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, бе отслужен молебен от отец Иван Плещов и свещеник Цветан Велинов.
С Българския трикольор мажоретните състави и Представителният духов оркестър „Стефан Стефанов“, с ръководител Вилимир Кирилов, бяха начело на шествието.
Празничният дефилир тръгна на блокове от СУ „Васил Левски“ в 11:00 часа и се придвижи до площад „Независимост“. Всяка група носеше български флагчета и транспаранти с ликовете на герои и личности, оставили светла диря в националната ни история и в историята на населеното място.
Под звуците на химна на България, изпълнен от ПДО „Стефан Стефанов“, бе издигнато националното знаме от военнослужещите.
Кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов поздрави жителите и гостите на общината по случай националния празник на България. Слово произнесе и председателят на Общинския съвет - Николай Плещов.
На площада малките и големите мажоретки от ПМС „Светла“, с ръководител Светла Кимилска, поздравиха с танц жителите и гостите на гр. Елин Пелин, а учениците от НУ "Христо Ботев" представиха на сцената своя празничен спектакъл "Свещеният дух на България".
Венци бяха поднесени от ръководството на общинската администрация пред паметните плочи с имената на загиналите, поставени на Читалището в града.
Под съпровода на Духовия оркестър на Сухопътни войски, военните и гражданите се отправиха към пл. „Независимост“, където се проведе тържествена заря-проверка за празника.

Командващ тържествената проверка на площада беше капитан Христо Иванов. „Личният състав е налице с изключение на геройски загиналите в борбата за свободата и независимостта на Република България!“, докладваха ръководителите на трите роти – кап. Ангел Боев, ст. лейтенант Златина Козарова, лейтенант Тихомир Дулев.
Водещият на празничната програма Тодор Янкулов трогна всички с изпълнението си на Вазовата ода „Опълченците на Шипка“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 8 Март, 09:00

    Да прави зрелища го бива ама за друго не го търсете.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete