Понеделник, 29 Април 2024, 09:07

Богдан Вутов: "Въпросът с ПИБ е политически и в него вероятно има вътрешен сценарий"

2 Юли 2014, 15:37
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1879 1


Условия за фалит на банки и за криза в банковата система няма. Това каза Богдан Вутов пред репортер на balkanec.bg по повод сигурността на влоговете на гражданите и шокът, под който бяха поставени няколко дни. По думите на дългогодишния директор на банка ДСК  в Ботевград, ликвидността на държавата е много голяма.

"Трудно е да се каже, кой по-голям интерес има от сриването на тази банка - Първа инвевтиционна банка с нейните акционери, което много ме съмнява, или конкуренцията. Не могат обаче да се направят категорични изводи, защото се крие информацията. Никой досега не е изнесъл информация, какъв е кредитния портфейл на банката - къде са големите кредити, никой не знае. Ако е вярно това, което се прокрадва, че фирми са свързани с Цветан Василев, въпросът е вътрешен. Това означава, че сценарият е фалиране на банката, използване на фонда за гаранция влоговете на гражданите, за да бъдат компенсирани и изчезване на кредитите, които са вземени. Никой също не даде информация, при какви условия са дадени кредитите. Говори се, че има много кредити на ниски лихви. Мен това ме навежда на мисълта, че всичко е вътрешна организация", така коментира ситуацията г-н Вутов.

За причините, довели до временната финансова нестабилност на Първа инвестиционна банка, за банковата система преди и сега, и за още куп интересни факти, четете в новия брой на в-к "Балканец", който излиза на 4 юли - петък.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete