Петък, 29 Март 2024, 09:43

Богоявленски водосвет в 38 батальон на ЯХБЗ и Е и освещаване на знамената

6 Януари 2023, 15:57
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 553 0


Днес, когато Българската православна църква почита един от най-големите християнски празници - Богоявление, в 38 батальон за ЯХБЗ и Е/Ядрена, химическа и биологическа защита и Екология/ – Мусачево, бяха осветени бойните знамена.

На 6-ти януари 1993 г., със заповед на министъра на отбраната, се възобновява обичая на Йордановден да се освещават бойните знамена на Българската армия.

Така, продължавайки традицията, съвместно с църковното настоятелство на Община Елин Пелин за пореден път беше отслужен Водосвет и Освещаване на знамената на батальона.

На церемонията присъстваха заместник-кметът на Община Елин Пелин - Георги Янакиев и заместник-кметът на Община Златица - Илия Македонски.

Богоявленският Водосвет започна в 11:00 ч. на строевия плац с тържествено посрещане на знамето. Отец Цветан Велинов отслужи празничен водосвет и освети знамената на батальона за ЯХБЗ и Е, военнослужещите, цивилните служители и гостите за здраве и благополучие.

Командирът на батальона - майор Илиян Кръстев, произнесе тържествено слово и поздрави присъстващите, като им пожела: „Щастие, благоденствие и устрем за постигане на поставените цели”.

Събитието продължи с представяне на Военния музей и неговата история.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete